Alla inlägg under mars 2008

Av Sofi - 8 mars 2008 18:11

Hållit på med hemsidan idag, hundarnas, det har gått sisådär, har en domän som jag inte fått att fungera och ladda upp sidan på. Det blev en tillfällig lösning genom att lägga kennelsidan via länk från marsvinssidan. SUCK!!!!

Men tro det eller ej, nu när vi satt och åt mat så kom jag på vad felet var, lösenordet, jag hade skrivit in fel lösenord, men det fixar jag till imorgon, nu är jag alldeles för mätt och slö för att orka med, och risken för att det blir fel igen är överhängande.


Kan meddela att Anouk har visat en heldel pigghetstecken idag, hon tigger mat, sallad och annat som är gott, skäller när någon kommer in genom dörren, det är ett gott tecken. Hon har även fått i sig sin antibiotika utan problem och hela sin portion med mat.

Himmla är även hon hungrig, hon har bytt foder, hon gillade det nya skarp och slukade det glupskt. Annars så känns det som om jag mest ligger och myser och kramas med hundarna i sängen med studielitteraturen under näsan.


Johan kom hem på eftermiddagen med pratglada pojkar som ville berätta allt dom gjort i badhuset. Liam hade givetvis åkt vattenrutschkanan och gillade det.

Av Sofi - 8 mars 2008 13:09

Igår blev det en tur till veterinären igen. Anouk hade fått feber, blivit svullen och såret vätskade sig, lillan mådde inte alls så bra. Väl hos veterinären så var hon öppen och nyfiken och pussade glatt igenkännande på personalen. Vid närmare titt på magen så såg vi att hon hade en infektion och veterinären tömde på lite var och sedan fick Anouk en antibiotika spruta, sen var vi klara. Fick med ett recept på antibiotikatabletter som vi hämtade ut på vägen hem.


Idag så verkar Anouk piggare, hoppas att det håller i sig och att det går åt rätt håll med henne nu, vi saknar den pigga och glada Anouk.


Igår så såg jag att Himmla börjat löpa, nu är det till att räkna dagar och hålla koll på när det blir höglöp eftersom vi ska para Himmla då.


Idag har jag och hundarna det riktigt lugnt, Johan och grabbarna är till Vingåker o badar. SKÖNT.

Av Sofi - 6 mars 2008 17:37

Det märks att skolveckan snart är slut, barnen är jätte trötta och Liam bryter ihop för minsta lilla ikväll, han har varit på dagis nästan hela dagen och det märks på hans humör, JISSES!!!! säger jag bara.


Idag så åkte jag buss in till skolan, det är verkligen inte min grej, blir skapligt åksjuk och det är inte alls spännande när man ska vara pigg och social när man kommer fram.

Idag så var vi först hemma hos en studiekamrat och tittade igenom våra videoinspelade föredrag vi hade för några veckor sedan. Det var ju spännande och sådär lagom hemskt att se sig själv i TV-rutan. På eftermiddagen gick vi igenom vad vi ska göra nästa vecka på VFU:n, det är en heldel uppgifter vi har, eller rättare sagt vi ska observera och reflektera över verksamheten. Kul ska det bli iallafall.


Mamma kom och hämtade mig efter skolan och det var bara att åka hem för att hämta barnen hos farmor och farfar eftesom Johan redan åkt och jobbat. När jag kom hem så låg Himmla och Anouk och sov, dem hade nog inte märkt att de var själva utan tyckte nog att det bara var skönt att få sova i lugn och ro i en timme.


Anouk har förresten varit jätte lugn i natt, hon pep ingenting, inte vad jag hörde iallafall och hon ligger ju ändå i samma säng som mej. Tittade på hur hur stygnen på magen såg ut i morse och det såg jätte fint ut.


Nu ska jag sätta mig och göra lite pappersarbete med marsvinen, regga lite djur, sen är det dax att lägga baren och göra kväll. Och nej det har inte kommit några nya bäbisar hos marsvinen, E som står på tur att föda kniper som sjutton och jag och hennes uppfödare väntar med spänning på kullen.

Av Sofi - 5 mars 2008 13:11

Man blir lycklig och pigg av det, tänk vad lite solsken kan göra gott.


Har fått tag på kontaktpersonen för min VFU och det känns bara positivt och bra inför den.


Anouk har blivit mycket piggare, vill gärna vara ute och röra på sig, men det är mycket sparsamt som hon får röra på sig,  gillar inte kragen men accepterar den iallafall. Hon vilar på ett lugnare sätt och gnäller och piper kappt alls nu. Natten har varit lugn, sov faktistk riktigt bra och känner mig nästan utvilad.


Snart dax att göra middag, Johan jobbar natt den här veckan så då äter vi tidig middag. Annars så är det skolarbete som gäller.

Av Sofi - 4 mars 2008 15:10

Man kan tro att jag alltid är trött för på sista tiden så har det varit ett genomgående tema här, trött, trött och åter trött. Så är det inte normalt men just nu är det allt annat än normalt. Vi har varit sjuka (förkylda, magsjuka) i omgångar, det medför allt för lite natt sömn, och nu så har vi kastrerat Anouk vilket fick följden av att hon i natt har varit pipig och gnällig, dock inte lika mycket som jag hade trott. Men jag tror att vi får mera sömn framöver nu för nu verkar det som om alla börjar må bättre och Anouk piper/gnäller inte alls lika mycket idag.


Anouk mår idag bättre, hon är piggare och har ätit, druckit vatten, kissat och bajsat. Hennes största problem är tratten, det är faktiskt den hon gnäller om, den är så förbaskat stor och det beror ju på att hon har lång hals och lång nos.

Kolla blicken, den säger precis vad hon tycker om läget.


I skolan idag så gick det bra, jag var iallafall inte sämst förberedd, utan tyckte att jag klarade mig hyffsat. Nu ska jag fixa till det som jag fick tips och råd om av mina kamrater, det var en heldel.


Just det....dom var så söta och rara och ringde ifrån veterinären och frågade hur Anouk mådde idag. Sådant tycker jag om.


Av Sofi - 3 mars 2008 18:08

Jösses vilken dag, och lång blev den också. Men nu så är vi äntligen hemma och Anouk ligger i soffan (upplyft) och vilar, men oj vad hon gnäller och tycker synd om sig själv, huvudsnurr skulle jag tro. Kastreringen av henne gick bra och nu hoppas vi på att det läker utan problem. Himmla tycker att Anouk är märklig, luktar kostigt, men accepterar det hela med ro och ligger i andra soffan och tittar.


Själv så ska jag ta tag i skolarbete som blivit lite åsidosatt idag och detta ska "redovisas" imorgon och det hela är givetvis examinerande och betygssätts, kuuuuul, inte alls. Men det är bara att hugga tag i det och göra det klart och sedan sova.


Sist och inte minst vill vi säga grattis till Sabina och Cindra, Cindra har idag på förmiddagen fått 4 små valpar.

Av Sofi - 2 mars 2008 16:02

Här har vi tagit det lugnt i dag. Vi trodde att magsjukan hade gått över och Max och Patric hade klarat sig, tji fick vi. Igår kväll så var det Max tur och nu på morgonen har Patric insjuknat, tack och lov verkar det vara snabbt avklarat för Max är redan igång och pigg igen.


Morgonen tillbringades i sängen, tittandes på Vasaloppet, Himmla och Anouk passade på att smyga upp och bädda ner sig under våra täcken och Jönsson la sig ovanpå magen på mig och sen sov hela högen med djur, själva höll vi på att svettas ihjäl. Men mysig var det.


Har tvättat Anouk ordentligt inför imorgon, så nu är hon så ren och fin som hon bara kan bli. Lite marsvinsburar har blivit städade. Har nog glömt att tala om att det kommit en kull med aby bäbisar, dom var tre från början men en var lite svag och somnade in igår, kvar är en hona och en hane, skit söta förståss.


Har nog även glömt att skriva att jag sålde min bil i veckan, så nu har vi bara lilla bilen kvar, men den är billigare i både bensin/skatt och försäkring och det är så det får bli nu medans jag studerar, och det räcker faktiskt med en bil eftesom Johan inte har några resor till och från jobbet.


Imorgon är det föreläsning i Västerås och innan det så ska jag lämna Anouk hos veterinären. Kommer även att ha Max med mig då han inte ska till skolan pga magsjukan, men honom lämnar jag hos snälla Michelle under föreläsningen.

Av Sofi - 1 mars 2008 15:13

Skulle ju ha åkt iväg på marsvinsutställning idag, nu blev det inte så, har helt enkelt inte funnits ork/tid att trimma några djur. Kan säga att det var bra skönt att vakna kl 8 och kunna ligga kvar i sängen och ta det lugnt en stund. Sen var det bara upp och ut i regnet med hundarna.


Dagen idag tillbringas i soffan med en bok som vi läser i skolan, ska även sätta mig och rätta till mina slavfel i EXA 1 och fortsätta arbetet med EXA 2.


Grabbarna är iväg med Johan till farmor & farfar och fikar och Lovisa är hos mormor, hon har sovit där i natt och ska sova en natt till. Jag har det mao väldigt lugnt och skönt just nu.  

Bäst att passa på att njuta av tystnaden.

Ovido - Quiz & Flashcards