Alla inlägg under mars 2008

Av Sofi - 15 mars 2008 16:02

Eftersom det är vackert väder så har dagen tillbringats ute i solen. Johan har plockat runt på tomten och jag själv har gjort ett rejält ryck i marsvinsrummet. Städat burar, sopat golv, flyttat fodertunnor och även rensat upp och städat i hörummet.


Under natten så har det kommit bäbisar, det är Nattsmygarns Enkouou som hade fött 3 stycken jätte fina bäbisar, 2 honor (en self p.e.w & en crested d.e.w) och en p.e white hane, honorna kommer att stanna då mamma E kommer att flytta när kullen är avvand, har redan ett eventuellt hem åt henne. Nu på eftermiddagen var B & Y här och hämtade sin hane som varit här på besökt, hoppas nu att honan han gått med är dräktig.

 Har också beslutat efter mycket velande hit och dit att Faust och Keilir ska bli till salu, jag har 3 unghanar på tillväxt som ska få ta över efter dessa två herrar.


Jo just det, igår efter jag slutat min VFU så var Johan och jag till banken och skrev lite papper, och när vi var klara där så for vi iväg i snabb fart till veterinären för att plocka stygnen på Anouk. Det gick utan problem och hon verkar nu glad och nöjd över att slippa tratten, fast ibland så åker den på igen. Efter att vi farit fram och tillbaka i väldigt många mil så kom vi äntligen hem, fast vi mellan landade på pizzerian här hemma och åt lite.

Väl hemma så slängde jag mig i sängen och somnade på en halvtimme eller nåt, jag som hade tänkt se på film.


Nähä, dax att laga mat och utfodra familjen, sen blir det nog lite lördagsmys i soffan och förhoppningsvis se någon bra film, tänker våga vägra melodifestivalen ikväll.

Av Sofi - 13 mars 2008 17:55

Nu var den gjord på hundarna och katten. Hundarna gick utan problem, de fick sina piller i maten, katten var det värre med, han blängde surt på mig efter att jag tvingat i honom pillret och sedan gick han ut.


Dagen har flytit på bra och imorgon är det redan sista dagen på VFU:n för den här gången.

Av Sofi - 12 mars 2008 19:38

Nu är det gjort. Det var lika bra att göra det nu annars hade jag glömt bort det, sista anmälningsdagen är ju den 15/3.

Nu får vi se om jag blir antagen till någon av kurserna, jag sökte faktiskt till hela 7 stycken olika. Spännande blir det iallafall.


Nu är det hög tid för barnen att komma i säng.

Av Sofi - 12 mars 2008 18:24

Sitter här och funderar lite på mina avelsplaner på marsvinen. Det börjar bli dax att sätta ihop lite nya kombinationer, men först måste jag kolla så att inavelsgraden inte blir på tok för hög + att jag måste hålla koll så att djuren passar ihop utseendemässigt också. Har nästan beslutat mig för att Keilir och Zaphira ska få bli första nya par, Zaphiras mormor är tysk import och Keilir har både finskt och norkt på sin pappas sida, tror det blir riktigt bra.


Annars så är allt lugnt i dag, trött, ja visst, men dagen har varit bra med olika aktiviteter på förskolan. Lunchen tillbringade jag på språng mellan förskolan och apoteket där jag inhandlade avmaskingsmedel till hundarna, det tog 20 min fram och tillbaka.


Hemma så hade Lovisas  nya mobil kommit med posten och kunde hämtas ut nere på affären. Kan tala om att hon är mycket nöjd och jag med, nu kanske man kan få tag på henne när man ringer.


Och Anouk då, jo, hon är sitt vanliga jag fast med den gigantiska tratten. Inte så smidig direkt men det hon låter sig inte hindras, hon tror att hon kan ta sig fram precis överallt eller ligga med huvudet i knät på oss, jätte smidigt......

Av Sofi - 11 mars 2008 18:29

Längtar till sommaren, tänk att vara ute i solen och njuta av värmen. Eller som på bilden, ligga på studsmattan och leka med ena sonen, Liam i detta fall.

Ja, vad sägen man, kul hade vi iallafall.

Av Sofi - 11 mars 2008 17:21

Idag är jag om det är möjligt ännu tröttare, kan bero på att vi idag både var ute och haft sång med rörelse på förskolan, jätte kul var det. Det händer mycket hela dagarna och i dag tog jag mig tid och skrev ned lite iaktagelser och vad jag har varit med och gjort under dagen, det drog i väg och blev 2 A4 papper. Min handledare passade på att fotografera mig, så nu ska jag skriva en presentation och sätta upp i hallen så att alla föräldrar kan se vem jag är och vad jag gör där. Fast jag inte gillar att se mig själv på bild så måste jag erkänna att bilderna blev riktigt bra.


När jag kom hem så fick jag hämta pojkarna hos deras faster S, Johan hade åkt och jobbar 1 timme innan jag kom hem. Trots att dom avgudar sin faster så ville de följa med hem direkt, det är rätt ovanligt, misstänker att det är för att jag är borta mycket just nu som gör att dom vill vara hemma när jag kommer hem.


När jag kom hem så ringde jag veterinären för bokning av tid till Anouk och hennes bortagning av stygnen på magen. Vi kom överens om att  fredag eftermiddag var en bra tid, sen är det bara att hålla koll på henne och försöka fortsätta att hålla henne skapligt lugn. Blir även aktuellt med tratten de första nätterna utan stygn också, allt för att vara på den säkra sidan.

Himmlas löp går framåt, det börjar svullna mer och mer nu, vi får se om min tanke om när höglöpet är stämmer, tillsvidare håller jag det för mig själv.


Just det, Himmla det puckot har varit lite närgången på Jönsson (katten) och hon kan bara inte fatta när han blir sur & trött utan fortsätter att terrorisera honom, men i söndagskväll så åkte hon på en riktigt fet smäll och det var ruskigt nära ögat. Tror ni att hon lärde sig av sitt misstag då, NÄ, inte hon inte. Vilket pucko till hund man har.......

Av Sofi - 10 mars 2008 16:52

En väldigt trevlig dag. Blev väl mottagen på morgonen av både personal och barn och har fått vara med i allt som gjorts på förskolan. Barnen som jag har haft runt omkring mej idag har varit i huvudsak 4-5 åringar men även 1-4 åringar har varit med, då de samarbetar mycket med varandra mellan avdelningarna. Men jag är bra trött i huvudet nu och längtar tills jag får gå och lägga mig, det är jobbigare än man kan tro att ha de små liven omkring sig en heldag, men otroligt roligt har det varit.


Nu när jag kommit hem så har jag fixat och ringt till Sveland, försäkringsbolaget för hundarna, behövde kolla så att Himmla var rätt försäkrad (och det var hon redan) och Anouks försäkring skulle ändras då hon nu är kastrerad.


Anouk har nu blivit otroligt pigg, man ser hur det riktigt kryper i kroppen på henne för hon vill inget annat just nu är bara springa och leka, men tratten är ivägen. Och hon tycker att det är jobbigt att inte kunna klia sig som hon brukar tex. bakom öronen, hon blir så frustrerad. Stackare.


Nu ska jag ta och umgås lite med mina egna barn innan det är sängdax för både stora och små.

Av Sofi - 9 mars 2008 09:39

Känner mig sådär lagom smart idag. Jag har idag på morgonen fått ordning på hundarnas hemsida på deras egna domän, så nu är adressen till dom denna: http://kelamizas.com


Nu ska jag ta tag i marsvinens hemsida och uppdatera den, välbehövligt måste jag säga.

Ovido - Quiz & Flashcards