Alla inlägg under mars 2008

Av Sofi - 24 mars 2008 17:14

Eller kanske inte.


Har nu åkt klart till Oxelösund för parning av Himmla och vi känner oss nöjda med dom parningar vi fått till, idag var Himmla aningen tjurig och tvär mot hanen Camos (SUCH Siphra´s Unknown Soldier), så vi kände att nu fick det vara nog. Ja, och vad kan man då säga om Camos mer än att han är en gentleman till hund och otroligt vacker, trevlig och charmig. Bilder finns att se på Kennel Kelamizas hemsida. Vill även passa på att tacka Camos husse B för trevliga dagar med massor av prat, kaffe och annat gott, och givetvis Himmlas uppfödare A-K för all hjälp, trevligt sällskap och mängder av goda råd, KRAM på dej.


På väg hem idag så åkte vi "förbi" Eskilstuna för där hade polisen hittat bilen, den var enligt dom lite knölig på höger sida och även fram. När vi kom fram till bilen så var inte polisens beskrivning riktigt rätt, bilen var mycket knölig på höger sida och rätt knölig även fram, höger sida var intryckt pga att dom har kört rakt in i den med en annan bil, misstänker att det är en vinröd ford som dom har använt till det, vi hittade nämligen rester av den forden bredvid våran bil. Hur som helst så lyckades Johan starta bilen, utan nyckel, ni kan säker gissa er till hur det gick till. Hem kom vi och nu står skrot högen här hemma. Själva så tänker vi köpa annan bil då det inte är mycket att göra med den här.


Nu ska jag ta tag i mitt skolarbete igen, det har legat lite nere då vi åkt med Himmla fram och tillbaka, men nu finns det inget annat val än att jobba på. Imorgon har vi sammanfattning av kursen vi läst och genomgång av arbetet med EXA 3 i skolan så nu är det bara att sätta fart. Allt ska vara klart för inlämning nästa måndag innan kl 9.00



Av Sofi - 23 mars 2008 09:57

på er alla blogg läsare, lite i sista minuten.

Eftersom vi själva tillbringar mycket tid denna påsk med att åka i bilen med Himmla för att para henne så blir det inte mycket påskfirande hemma. Men det gör inte något alls för vi har hur trevligt som helst när vi är iväg.


Och våran bil har vi fortfarande inte sett röken av, bara att låna vidare. Skit kul.

Av Sofi - 21 mars 2008 17:39

Man kan ju undra hur personen som stal våran gamla opel kadett tänkte inatt, urgamal bil dock med div saker i som är viktiga och bra för oss, men knappast för tjuven, om det inte är en hundägare och innebandy intresserad person. Iallafall så tog detta ljushuvud våran enda bil och nu får vi återigen låna bil, kul värre. Bilen är nu lyst av polisen och vi hoppas givetvis på att få tillbaka både bil och saker i samma skick, men hur troligt är det?


Har idag trots detta varit ute och åkt, i lånad bil (givetvis). Himmla löper ju och vi trodde att det var dax för höglöp, men icke då, så våran åktur gav inte något resultat men trevligt hade vi. Blev bjudna på mycket god mat som vi åt i trevligt sällskap. Tack alla runt bordet, ni vet vilka ni är. Säger bara en sak, vi ses imorgon igen.


Nu ska vi mysa lite i soffan och äta lite godis.

Av Sofi - 19 mars 2008 13:25

Då har jag vinkat av "lilla" cream honan Annis, A var här och hämtade hem henne efter lång väntan då våra tider inte passat ihop och tid för hämtning varit svår att få in i våra respektive liv. Men vi hade en trevlig pratstund och jag vet att Annis nu får ett jättebra hem, det känns riktigt bra för mig.


Idag så tar vi det lite lugnt Liam och jag, tanken är att jag ska starta en maskin tvätt och laga mat nu igentligen, men det kan vänta lite till.


Jag har varit dukitg och fixat med flyttanmälan, kul att vara i godtid med något, packa ned saker har vi inte börjat med alls, man kan undra när vi ska ta tag i det. Ja, för dom som inte vet så ska vi flytta, hela två hus bort, det ska bli spännande, barnen är förväntansfulla, som alltid när det är förändringar på gång.


Jag har även skrivit ihop min anmälan till marsvinsutställningen som ska vara här i Julita den 12 april, sista anmälningsdagen är ju imorgon, jag är inte ute i så god tid med den anmälan inte, men det är som vanligt.


Finns säker något mer som jag skulle behöva göra, men just nu är jag liiiiite virrig i huvudet och glömmer både det ena och det andra.'


Jo, just det. Enkouous ena lilla bäbis, hanen somnade in idag och den lilla p.e white honan i samma kull ser också hängig ut, vi får se hur det går för henne.

Av Sofi - 17 mars 2008 17:58

Jaha, så var det dax för föreläsning igen, en intressant sådan. Efter den så bar de av till djurspecialisten för inköp av kattmat och lite påskgodis till hundarna.


Hem och hämta Liam på dagis och slänga i mig lite lunch för att sedan fara iväg och lämna Liam hos hans faster M och själv åka in till Katrineholm. Där gjorde jag ett besök hos LantGården och köpte mat till marsvinen och sen vidare till Lidl och handlade vitkål och lite annat. Sen var det dax för samtal med Lovisas lärare, utvärdering av Lovisas skolarbete samt samtal om vad som kan göras bättre.


Hem, lasta ur bilen och går in, inser då att jag glömt hämta Liam. Ut i bilen igen och iväg, hem igen och då har Johan kommit hem. Bara att fixa mat och äta och nu sitter jag här, mätt och trött.


Vad säger man......endel dagar är det mycket som ska göras.


Jo just det, en lite rapport om hur det är med Anouk kanske skulle vara intressant. Hon mår utmärkt, livet utan tratt är underbart, såret har läkt fint, dock är sårkanten lite ojämn då hon inte var helt lugn under läkningsprocessen. Imorgonbitti är det sista antibiotika pillret som tas, skönt. Livet för Anouk återgår nu till det normala, nu ska vi bara ta det lugnt och sedan när tiden är mogen ska hon få börja träna lite smått.

Av Sofi - 16 mars 2008 16:08

har det varit idag.

Barnen har varit ute och cyklat, hoppat studsmatta, lekt och gungat.

Tror att vädret minsann har varit efterlängtat. Max och Liam hoppar och far överallt ute. En stor fördel är att de somnar lätt på kvällen efter en utedag full med lek och skoj.

Av Sofi - 16 mars 2008 14:42

Och här kommer bilder på helgens bäbisar.

Först ut är lördagens kull.

Från vänster, Flora, Fauna och Frö


Och så dagens kull, lite skakig och röd efter födseln.

Från vänster, Gaut och Gaia.


Av Sofi - 16 mars 2008 13:33

Fick för mig att jag skulle ge marsvinen lite grenar från fruktträden och när jag lägger in grenarna i burarna upptäcker jag att Maduza har fött sin kull, visste iof att det började närma sig men tänkte att det dröjer nog. Men vilken kull, helt underbar, jätte fina huvuden, breda och lagom i formen och stadiga kroppar, och en hane och en hona, båda d.e white, kan det bli bättre. Jag är super nöjd.


Och hur gick det för det stackars fruktträdet då, jo, det blev inte så lite grenar jag klippte bort, sågen åkte fram och jag sågade bort jätte mycket, men trädet ser luftig och trevligt ut nu, fast det blir nog inte så mycket frukt på det i sommar........

Ovido - Quiz & Flashcards