Alla inlägg under augusti 2007

Av Sofi - 13 augusti 2007 19:34

Ja, planteringen av mina hallon plantor och plommonträdet. Jag tog mej i kragen och grävde det 3 hålen som krävdes resten gick av bara farten. Gjorde det hela lite roligare genom att åka runt med klipparen och kärran bakom, mycke åkande blev det och kul var det.....och attans så bra det blev.


Var in till skolan på förmiddagen för att fixa betygen och intyget till facket, gick lite sisådär, skolan är flyttad till annan lokal, sjutton vet var, men som tur var så fanns det en snäll och vänlig person i expeditionen där jag var som hjälpte mig så att allt blev fixat ändå. Tack för det säger jag bara.


Har börjat funderar på om jag ska göra högskoleprovet i höst, bara för att prova, kan ju vara spännande, jag ska fundera vidare på det.

Av Sofi - 12 augusti 2007 18:32

har vi lyckats pressa in mellan regnskurarna idag, eller nja, skyfall kanske man ska benämna det som istället. Johan har grillat kyckling filé och hamburgare, mumsigt värre kan jag tala om.


Innan maten så kapades det ved, högen av timmerstockar minskar sakta men säkert, men det medför att det nu istället ligger kapade timmer bitar och väntar på att JAG ska klyva dom, hmm, kan undra om jag kanske har lovat maken lite mycket där, det innebär ju liksom en arbetsinsats ifrån mig.


På förmiddagen var jag en sväng och tittade till marsvinen, inga nya bäbisar, men de som finns är pigga och mår jätte bra. Väntar just nu en mycket spännande kull där pappan är engelsk import, där kommer jag spara en eller två avkommor. Detta medför att jag faktiskt kommer att kunna sälja några fina d.e white, bla. bäbisar och några vuxna.


Har idag även beställt lite saker ifrån HÄROMI tillsammans med andra marsvinstokar, fast jag beställde saker till hundarna. Tackar för erbjudandet att få vara med att sambeställa dessa saker.


*Efter en dag med mycket lek och stoj med kompisar så är det nu dags för barnen att krypa ner i sängen och mysa med en lika trött mamma.


Imorgon blir det en tur in till K-holm på förmiddagen, suck, men jag måste.

Av Sofi - 11 augusti 2007 18:06

är ju inte helt skönt att vänja ögonen med, men idag så har jag klarat hela dagen, men nu börjar jag bli "lite" trött i ögonen. Nu ska jag vara duktig och använda dom varje dag, vi får se hur det går....


Annars idag så har det varit som vanligt, tvättat och lagom jag hängt ut tvätten för torkning så börjar det regna, ja, som vanligt då.


Barnen har haft kompisar här idag så det har varit full fart med fotbolls match, fika, kortspel (när det regnat) och hoppning på studsmattan.


Nu har Lovisa cyklat iväg till en kompis för filmkväll med pizza.


Nu ska vi också ha mys med pizza.

Av Sofi - 10 augusti 2007 14:37

till Jönköping är nu ivägskickad och betald, den ser jag fram emot. Jag har ju inte varit iväg och ställt marsvin sedan SM, nu sist så hade jag snälla vänner som hjälpte mig med både transporten och visningen av djuren.


Annars så händer det inte mycket idag, det regnar och är allmänt tråkigt. Iof så bakade jag frukost bröd imorse, gott och redan slut.


Tvätten jag hängde ut för torkning i förrgår hänger givetvis kvar, men nu är den inte torr längre.....tänk vad bra det hade varit om jag kommit ihåg att ta in den INNAN regnet började, då hade den varit torr.

Av Sofi - 9 augusti 2007 15:21

Har försökt göra lite nytta idag, tex gräva hål för mina 2 hallonplantor jag fick igår av svärmor & svärfar, efter 10 minuter så tog orken totalt slut och svetten bara rann, trevligt värre. Jag ställde spaden åt sidan och gick in och drack 2 glas vatten och tittade på TV istället.


Efter två timmar fick jag ett ryck ingen och tog säckkärran och travade iväg till marsvinen med 1 bal med torv, tungt som sjutton, givetvis...Efter ett glas vatten så badades långhåret och fönades torr, så nu är hon fin igen.


Efter en nogrann titt så att alla bäbisar (9 st totalt) mådde bra så tog jag beslutet att bara sitta lugnt och titta på alla djuren medans både jag och dom knaprade på äpple. Lagom jobbig sysselsättning idag.


Traskade åter hem för att inventera kylskåpet inför maten ikväll, det blir sill och potatis. Duger gott endag som denna.

Av Sofi - 8 augusti 2007 19:03

är jag nu. Vi har ätit grillat kött & lax, till efterrätt blev det bulle och tårta, mums. Eftersom svärmor & svärfar kom innan vi åt för att gratulera mig så fick dom äta lite också.


Medans vi åt fick Himmla springa lös, Anouk fick sitta bunden idag. Vi har nu en mycket trött och nöjd Himmla. Tränade även att ställa upp Himmla, vilket gick alldeles lysande, jag är så nöjd.

Av Sofi - 8 augusti 2007 12:54

för mig idag, blir ett år äldre. Inget firande blir det då jag faktiskt inte orkar med mera främmande nu, det har ju varit födelsedags kalas i ett hela sommaren och när det är min tur så räcker det gott och väl om Johan och barnen firar mig med en liten present och omtanke. Jag gillar det, men övrig släkt tycker nog att jag är lite löjlig, men det gör inget.


Alda passade lämpligt nog på att överraska mig med att ha fött sin kull imorse, 3 stycken crestade d.e white (1 hane, 2honor), jag är mycket nöjd. Jag kommer att spara 1 hona och de andra 2 bäbisarna kommer att bli till salu.


Nu kräver magen lite lunch, sedan blir det lite mysfika med familjen.

Av Sofi - 7 augusti 2007 22:15

Tog tid att gå på bio, var ända till Västerås. Filmen var ok, men boken är bättre, men så brukar det ju vara.


Var in en snabbis till Michelle och lämnade hennes transportburar, mer plats i mitt marsvinsrum och mindre plats i hennes lägenhet.


Och ja just det, det har ju kommit marsvinsbäbisar, men det är inte Alda som fött utan Luneas Vanja, det blev två creamar, honor.

Ovido - Quiz & Flashcards