Alla inlägg under augusti 2007

Av Sofi - 18 augusti 2007 16:30

Jaha, då var vi hemma igen och har varit i en stund. Domaren höll tiden och vi kom in i ringen i bra tid. Det gick bra och Himmla hade idag till och med lite tempo när hon skulle springa. Dock så fick vi "bara" en 1 i kvalité och blev utan CK.


I morgon åker vi till Nyköping och gör om samma sak, fast bättre då förståss. Så nu är det bara att packa om ryggsäcken och fylla på godisförrådet till Himmla.

Av Sofi - 18 augusti 2007 07:23

till utställningen i Norrköping, ryggsäcken är packad, ska bara packa på allt på kärran sen så är vi klara.


I natt så fick både Max och Liam sova i min säng, bäst och passa på när pappa är borta och det finns gott om plats, trångt som 17 blev det då båda pojkarna skulle ligga så nära mig som det bara gick, men attans så mysigt var det.


Nåväl, nu ska jag packa iordning det sista på kärran och gå iväg och hämta bilen.

Av Sofi - 17 augusti 2007 18:27

Nu har vi ätit och tittat på Bond, jag råkar ju liksom till min familjs olycka vara ett STORT Bond fan, ingen av de övriga i familjen delar min intresse, SUCK. Men i dag så är jag ensam vuxen hemma och kan då övertala barne till att titta.


Johan är iväg på någon lastbils mässa, sjutton vet var, lyssnade tydligen inte så noga (hoppsan då), han kommer hem imorgon någon gång och jag får nog en ordentlig redogörelse för vad han sett då. Detta gör att jag och barnen är själva och snart ska krypa upp i soffhörnen för att mysa till TV:n.


Men först ska jag packa iordning ryggsäcken inför morgondagens hundutställning i Norrköping. Tävlingsboken med stamtavlan & vaccinations intyget MÅSTE med, hundgodis, utställningskoppel, bajspåsar, stolar, bur mm mm mm.

Hade lite strul med bil (ingen bil alls) tills jag pratade med mina snälla svärföräldrar och fick låna deras bil. Tack snälla ni, vad skulle vi göra utan er? Nu hämtar jag bilen där imorgon bitti och lämnar samtidigt Liam där. Till sällskap & hjälp imorgon har jag Max, han är utmärkt att ha med sig, han har hand om hundgodiset och ser till att jag har tillräckligt med mig in i ringen.


Och nej, jag trimmade inga marsvin idag, men jag städade faktiskt 2 burar.

Av Sofi - 17 augusti 2007 09:06

Har vi på schemat idag, Liam ska ner till distriktsköterskan och visa sina färdigheter i utveckling.


När vi går därifrån så ska vi se om min brors barn är hemma för att ge dom sina födelsedagspresenter.


Ska även ta att städa några marsvinsburar idag och börja trimma inför nästa helg då det är utställning i Jönköping.

Av Sofi - 16 augusti 2007 19:22

har vi ängat oss åt, riktigt kul faktiskt när dottern för en gång skull lyssnade på lite kläd & färgråd ifrån mej, hon köpte faktiskt inte bara tråkiga blå o svart toppar idag, utan slängde till med en rosa (!!!!) tröja och en grönmönstrad tunika, hittade även ett par jeans för en helt ok penning. Max hittade ett par byxor han med som han ville ha.

Ryggsäckar hittades också, för 149 kr st, helt ok för min plånbok.


Hittade även presenter till min brors barn som har fyllt år, men vi har inte hunnit med att vara dit och gratta dom än, ska försöka hinna med det imorgon.


Var till djurspeciallisten och köpte hundmat, kikade runt bland hundhalsbanden, Himmla behöver ett nytt. Hittade en lapp där det stod 25% rabatt på halsband, ett sånt erbjudande går bara inte att missa, jag var alltså tvungen att hitta ett halsband. Oj, vad jag letade och rev runt och hittade ett rött jätte fint, men givetvis i fel storlek, hittade ett likadant men i rosa som fick duga. Kan tala om att Himmla blev riktigt fin i rosa.


Nu ska jag iväg till marsvinen för att mata och natta.



Av Sofi - 16 augusti 2007 08:21

Fy och blä vad trött jag är, försöker komma tillrätta med sov tiderna, det går sisådär. Barnen skulle säkert kliva upp på morgonen, men jag bara inte vill kliva upp ur min varma sköna säng när jag vaknar för att väcka dom när dom faktiskt sover. Men idag så gick vi faktiskt upp redan 7,30. Men sen är ju frågan vad sjutton man ska göra när det regnar ute, spela TV spel och sitta vid  datorn, då tycker jag att man lika bra kan sova.


Nåväl, skolan och dagis börjar snart och då brukar det lösa sig, våra barn går trots allt inte och lägger sig så sent, klockan 21 så sover alla utom Lovisa.


Idag så skulle jag kunna tänka mig att åka in till stan och handla nya ryggsäckar åt Patric och Max, plus att Lovisa behöver lite nytt till skolstarten, typ byxor, tänk vad en snart 13-åring växer. Ska se om jag kan låna bil för färden, annars tar vi det en annan dag.

Av Sofi - 14 augusti 2007 19:05

av dagens inplanerade saker. Trots nerven i kläm så har jag tömt förrådet på saker, sorterat och kastat en mängd onödiga grejor. Är det inte helt otroligt vad skit man samlar på sig? Nu ska vi "bara" fixa ett fönster, isolera, sätta dit innertak och innerväggar, sen så är det inflyttningsfest för grisarna. Lätt som en plätt eller hur?


Jag har även roat mig en sväng med vedklyven, ganska så kul faktiskt. Max och Liam hjälpte mig att slänga iväg vedträna så det enda jag behövde göra var att sköta klyven. Men mycket återstår av högen som ska klyvas, får nog hålla på resten av veckan känns det som.


Mamma har även varit här en sväng med lite mera plantor, men dom fick hon sätta ner i jorden, jag orkade bara inte. Det ska bli kul att se hur rabatter och övrig trädgård ser ut nästa sommar.


Har idag fått säga farväl och sovgott till min ena marsvinshona, Hemgårdens Artemisia, hon har varit dålig den senaste veckan och trots behandling blev hon inte bra. Jag är tacksam för den tiden hon fanns hos mig och för det hon tillförde min uppfödning.


Börjar nu lite smått ladda inför helgen, då har vi hundutställning både lördag och söndag. Övar för fullt med att ställa upp Himmla, och tycket att det går riktigt bra. Vi får hoppas att det går lika bra i helgen som sagt.

Av Sofi - 14 augusti 2007 09:35

Min grävning i går straffar sig idag, jag har så ONT, det är någon rackans nerv som hamnat i kläm, inte alls skönt.


Idag var planen att rensa ut i förådet för att göra plats för marsvinen här hemma istället, så attans tråkigt att inte ha dom hemma, saknar jätte mycket att inte ha dom precis inpå knuten och bara kunna sitta och titta på dom när jag får en stund över.


Klyva ved var också en av sakerna jag hade tänkt göra.


Nåväl, nu ska vi äta frukost, sen så får vi se vad jag och min stackars kropp vill göra idag.

Ovido - Quiz & Flashcards