Alla inlägg under augusti 2007

Av Sofi - 24 augusti 2007 13:04

Har trimmat och badat alla marsvinen, ska nu bara fixa iordning transporten och sen är allt klart inför imorgon.


Har nyss mottagit ett mail ifrån en marsvinsköpare i Finland, hon meddelade att en av hanarna ställdes ut med goda resultat förra helgen, 1 cert fick han.


Lovisa har kommit hem från sitt läger, trött men nöjd, hon har fått några nya kompisar och det är ju bra, hoppas bara att det är vettiga kompisar och inga som hittar på dumheter.


Nu ska jag föra som Patric, ta mig lite potatis sallad till lunch.

Av Sofi - 24 augusti 2007 08:02

Vakande med huvudvärk, dock av den bättre sorten som går över med hjälp av Ipren, skönt. Men jag är JÄTTE trött idag, fattar inte.


Har lämnat Patric & Max i skolan, när vi kom hem så satt Liam och jag kvar i bilen för han ville höra mera på musiken i bilen, kul kille det där. Nu sitter han och gör Himmla fin (lägger ett snöre mellan öronen på henne), tittar på tänderna mm. Himmla bara njuter.


Anouk har bäddat ner sig i Max säng (som han lämnat obäddad), hon har tryckt ner nosen i kudden och bara myser hon också.


Lugn och fridsam morgon har vi alltså.


Men snart så ska jag med stora steg kliva iväg med Liam i barnvagnen till dagis. Sedan är det bara att ta tag i slut finishen av marsvinen.

Av Sofi - 23 augusti 2007 18:25

Har idag på eftermiddagen ägnat mig åt att isolera klart i det blivande marsvinsrummet, det blev helt ok, men jag höll på att bli GALEN, svettigt var det, isoleringen kliade och skräpigt på golvet......men nu så är det klart. Nu ska bara gipsskivorna upp och dom måste inhandlas först, så vi får se när det blir.


Fick alla anmälda marsvin trimmade, nu är det fintrimmningen kvar imorgon + att dom ska badas, klor klippas.


Annars så har det inte hänt så värst mycket. Hundarna passade på att smita ut och dra ett race på tomten när Max skulle gå in, tur att dom är helt galet tokiga i godis så att dom kommer när godisburken kommer fram, och att vi har en tät och lagom hög häck runt tomten så att dom inte smiter iväg. Vi skulle verkligen behöva få upp staketet och grinden till framsidan, då gör det inget om dom kommer lösa.


Funderar hur Lovisa har det på sitt skolläger, förmodligen bara bra, och jag misstänker att det blir en sen kväll för dom.


Nu ska Liam i säng, han sover ju ingen middag längre så han är lagom trött nu när det blir kväll.

Av Sofi - 23 augusti 2007 07:54

till skolan åker/går jag nu på morgonen. Har precis tagit bilen för att lämna Patric & Max i skolan och är nu hemma en snabbis för att snart gå iväg och lämna Liam på dagis.


Lovisa släpade sig iväg imorse till bussen med stora väskan, dom ska på ett litet läger tills imorgon för att lära känna sina nya skolkamrater. Behöver jag säga att dottern var nervös....


Igår  kväll var Lovisa iväg på kaninhoppning med Fluffy, hennes egna rex kanin. Det gick så bra och var tydligen mycket kul, för Fluffy ska få fortsätta att träna på att hoppa över hinder varannan vecka.


Idag medans alla är iväg till skola/dagis så ska jag trimma marsvinen tills på lördag.

Av Sofi - 22 augusti 2007 13:42

Idag kom så äntligen mina betyg och intyg från skolan, nu kan jag alltså skicka in intyget till facket och kanske förhoppningsvis få 8 veckors stämplingspengar, kan tala om att dom börjar behövas nu.


Betygen var en angenäm läsning, jo jag visste redan vad jag hade fått i slutbetyg i samtliga ämnen, men det är något visst att se det tryckt på papper.


Barnen hade haft det bra i skolan och på dagis, Liam var glad och nöjd och vill tillbaka imorgon.

Lovisa ringde och frågade om hon och en kompis fick gå på stan en stund medans dom väntade på bussen hem, hon har ju börjat 7:an och går nu i skolan i stan. Lite nervös blir jag givetvis när dom ska hålla på att byta bussar och greja på stan, men det kommer nog att gå bra.


Hos marsvinen är det lugt nu, det är bara Diva som ska ha sin kull nu och den borde komma snart, hon går tillsammans med Enkouou som fick bäbisar igår och jag planerade att dom skulle föda nästan samtidigt för att kunna hjälpas åt med bäbisarna.

Enkouou, Diva och Vanja planerar jag även att ställa i Kallhäll om de är i kondition igen vill säga, hoppas det för alla tre saknar 1 cert var för att bli champions.


Nu ska jag ta itu med att hänga tvätt, kulit värre.

Av Sofi - 22 augusti 2007 11:04

är jag nu. Alla barnen kom iväg till skola/dagis utan några större problem, det var bara Liam som bestämt sig för att han inte villa vara på dagis, men jag antar att han har ändrat sig under förmiddagen nu när jag hämtar honom, då vill han förmodligen inte gå hem istället.


Max verkade trivas direkt från start i skolan, man såg direkt att han har ett gäng med kompisar, det är kul, hoppas bara att dom tar det lungt med sina fröknar & klasskamrater under lektions tid bara.


Har roat mig med att börja söka lite jobb, bla ett som rektorssekreterare, nåväl, någonstans ska man ju börja.


Ska nu gå ut med hundarna en snabbis innan barnen ska hem.

Av Sofi - 21 augusti 2007 19:04

hade det kommit sent igår kväll, det talade svärmor om när jag kom dit idag för att städa burar och trimma.


Det var en kull med 2 d.e white honor och 1 p.e white hane. Pappan till kullen är en engelsk importerad d.e white så därför kommer hanen och en av honorna att stanna här. Kullen är jämn och fin med en för mig mycket bra typ och helhet, det ska bli kul att se dessa utvecklas.

Mindre trevligt i marsvinsrummet idag var den lilla honan som hade drabbats av tarmframfall, UÄK!!!


Nu i kväll så har alla barnen duschat/badat för att vara skinande rena inför skolstarten imorgon. De har packat sina väskor och till och med lagt fram sina kläder.....Just nu har nervositeten satt in och dom bråkar för full, dax att sova med andra ord.

Av Sofi - 21 augusti 2007 09:13

Jaha, då är det den sista lediga dagen för alla barnen här hemma. Max ser fram emot morgondagen då han ska börja skolan (6-års).


I söndags var vi iväg till Nyköping på hundutställning med Himmla, det gick mycket bra men slutade trots det med bara kvalité 1 och inget cert, suck, men nästa gång så SKA det bara gå. Endel nya mycket trevliga människor träffade vi och vi hade en väldigt trevlig dag.

Himmlas uppfödare var på plats även denna dag och det är alltid så trevligt att träffa henne, hon får mej att verkligen känna att jag gör ett bra jobb med Himmla i ringen, det är kul.


Igår så var jag in till stan och fick mina arbetsintyg verifierade på Arbetsförmedlingen, lattjo ställe det där. Det var ingen kö, men ändå 10 nr väntetid.

Hemma igen så fortsatte jag att isolera det tilltänkta marsvinsrummet, skit tråkigt att göra men det kommer nog att bli bra, och kännas bra när det är klart.


Idag på morgonen så har jag anmält mig till att göra högskoleprovet nu i höst, det ska bli spännande och se hur det går.


Nu skriker magen efter frukost och KAFFE!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards