Alla inlägg under maj 2008

Av Sofi - 15 maj 2008 07:07

Idag kommer jag iväg, fast inte är det för att Liam är frisk inte, han har fortfarande feber, men det löser vi genom att mamma tar honom några timmar.


Det är ju en viktig dag i skolan idag, vi har muntligt framträdande, ska hålla i ett 10 min långt föredrag inför halva klassen, och det är examinerande också. Känner mig si så där förberedd, har dock valt ämne som vi nyss gått igenom och haft egen övningn i också, så det går nog bra. Men jag tycker bara inte om att stå framför andra människor och prata, men jag är  inte själv om att känna så, det är flera i klassen som känner på samma sätt och läraren har själv erfarenhet av att ha svårt att tala inför grupp, det gör det hela bättre.


Nähäpp, bara att dricka upp kaffet och packa ihop sig själv och se till att barnen hamnar där dom ska, i skolan och hos mormor alltså.

Av Sofi - 14 maj 2008 07:26

Idag var det dax för skola igen, trodde jag.


Inatt har Liam hostat nästan hela natten så det var ju bäst att ta tempen på honom och se om han hade feber också, och visst det hade han, 38,1, skaplig morgon temp. Bara att vara hemma, får se om jag kommer iväg på eftermiddagen när Johan vaknat eller hur jag gör.


Patric kom iväg till skolan idag iallafall, det är bra. Idag så ska skolan få besök av räddningstjänsten, så det blir nog en både spännande och rolig dag för barnen.

Av Sofi - 13 maj 2008 11:57

Nu är allt fixat och klart inför dom. Pengarna är ansökta och godkända, kurserna är jag nu tackat ja till, båda två. Den ena kursen har även alla lösenord och e-post adressen kommit till, den andra är på väg. Nu undrar ni säkert vad jag ska läsa i sommar.


Jo, ena kursen är om Harry Potter och hans världar, det är en distanskurs på Växjö Universitet, den andra kuren är Web Design Grund och är även den en distanskurs, fast på Umeå Universitet. Spännande, spännande.


Annars så förbereder jag mig förfullt för den muntliga uppgiften som ska framföras på torsdag. Inte lätt att öva hemma kan jag säga och vi ska framställa uppgiften som en föreläsning inför våra klasskamrater, i hela 10 minuter, det är JÄTTE länge.

Av Sofi - 13 maj 2008 09:15

Det är så kul, nu både känner vi och ser att Himmlas valpar rör på sig. Har legat med Himmla på soffan och slappat lite nu och hon riktigt myser och njuter av att få köra ned nosen under armen på mig, hur hon får luft är för mig en gåta.


Liam han har legat nere vid Himmlas mage och pratat med valparna, han frågar om dom mår bra och om dom är hungriga, en och annan sång har dom också fått höra.

Av Sofi - 12 maj 2008 19:56

Det är väldigt populärt till hundarna just nu som fästinghalsband, många har provat och jag har nästan bara hört positivt om dom, de gånger jag hört att det inte fungerat bra är när det gäller raser med mycket päls, det problemet har ju inte jag.


Alltså har jag nu beställt varsitt bärnstenshalsband till hundarna, blir nog både tjusigt och effektivt, inte för att de har mängder av fästingar men det är skönt att slippa att plocka dom som sitter fast på hundarna. Fästingar är bara äckliga tycker jag, undrar om det finns någon som gillar dom?


Dom skulle bli klara i slutet av veckan så vi får se när dom kommer hem i brevlådan. Bild kommer när hundarna har fått på sig dom.


Himmla har ätit duktigt idag, hon är lite kinkig med maten emellanåt, men det trugars och mutas duktigt måste jag säga för att hon ska äta. Vad sägs om lite grädde och korv i maten :) Nåväl, bortskämd blir hon, med råge, men hon måste äta ordetligt, både Himmla och bäbisarna i magen behöver allt dom kan få.


Näpp, nu är det läge att göra kväll.

Av Sofi - 12 maj 2008 16:38

Förmiddagen tillbringades med att få till lite mera saker i datorn, e-legetimation är bra att ha i många lägen, ett är när man ska söka studiestöd från CSN, men det är inte bara att fixa när datorn är ny, det är diverse saker som alltid ska strula och stöka när man håller på och så också idag, givetvis. Men efter endel fix och trix så var även detta löst och jag kunde uträtta mitt ärende.


Sen dök nästa dilemma upp, skulle börja skriva på ett skolarbete och kommer då på att jag inte har office installerat, gör upptäkten att MS Office fodralet med installationsskivan i är TOMT, och varför då då kan man ju undra. Lättaste lösningen, ladda hem en test version av office från nätet, den funkar i 60 dagar och tills dess måste jag ha hittat min egna skiva, eller löst det på annat sätt.


Kan ju tyckas att det bara var att sätta sig och jobba, men icke då. Nu var det dax för att åka till stan och göra diverse inköp, mat till oss tvåfotingar och sedan en madrass till Himmlas valplåda och även en madrass till Liams nya säng.


Och hej och hå vad tiden drog iväg, väl hemma så var det bara att laga mat och bära in och ställa allt där det ska vara, och att det ska behöva ta sådan tid, det är märkligt.


Nu väntar jag på att jag ska träffas av en blixt och bli inspirerad till att skriva något bra till mitt skolarbete.

Av Sofi - 11 maj 2008 15:17

Nu har jag lyckats med att hitta och installera hemsidbyggar programmet, återstår då bara att börja uppdatera hemsidorna, men det får bli lite senare för nu börjar familjen tröttna på att jag sitter inne framför datorn, och det börjar jag också. Och hungriga börjar vi också bli, så det är nog bara att hasa iväg och laga mat och sen gå ut i solen och mysa lite.

Av Sofi - 11 maj 2008 12:17

Igår så for jag så alltså till Västerås och gjorde lite nödvändiga inköp bl.a gummistövlar till Max, födelsedag till en kusin till barnen, jacka & byxor till Patric, lite bra i ha saker på biltema och en bärbar dator då våran gamla har gett upp totalt. Hade sällskap av Michelle under inköpen, hon var med som god rådgivare, bra att ha en sådan med ibland.


Innan jag åkte hem ifrån henne så provade jag hennes inlines som hon inte kunde ha av vissa roliga orsaker, dom passade bra så nu är jag ägare till ett par inlines som jag ska lära mig åka på, vi får se hur det går med det. Fick även med mig en tygbit i fint grönt tyg som jag ska sy halsband åt hundarna av. Nu ska jag ju bara leta fram symaskinen och se om den fungerar som den ska.


Kvällen tillbringades med grannen med flickvän och grannens barn. Vi grillade och åt god mat. Blev en tidig kväll för mig då jag hade huvudvärk och inte orkade sitta uppe och vara trevlig, så vid halv nio fick Liam duscha och sedan blev det sängen för honom och mig. Ganska skönt och jag vaknade faktiskt upp och var hyffsat pigg.


Morgonen började med hundkurs för Anouk och mig, varmt och trevligt väder. Kul övningar, och alla hundarna i kursen var dukitga idag, vi hade mötesövningar där hundarna bl.a fick möta varandra gående men även sitta nära varandra utan att störa övriga hundar. Kul och nyttig övning.


Nu är det dax för lunch. Och alla där ute glöm inte att dricka vatten nu när det är så varmt.

Ovido - Quiz & Flashcards