Alla inlägg under maj 2008

Av Sofi - 25 maj 2008 12:23

Här har valparna kommit med lagom mellanrum. Vi är nu uppe i 7 stycken, 4 hanar och 3 tikar och alla mår bra. Första valpen såg dagens ljus 8.35 och den sjunde 11.58


Nu återstår det att se om Himmla är klar eller om det kommer någon mer.


Och ja, givetvis är dom bedårande söta och helt underbara :)

Av Sofi - 25 maj 2008 08:06

Nu har Himmla börjat. Nu återstår bara väntan på att hennes kropp är redo att släppa fram valp nr:1

Av Sofi - 23 maj 2008 17:10

Det är mycket suck och stånk på Himmla nu, förmodligen trött på sin stora mage, eller så är det något på G. Just nu sover hon, så nu är det ganska lugnt.


Var ju ute på promenad med Anouk i morse när jag lämnade pojkarna i skolan och dagis, hade turen att möta en gamal bekant som även bodde granne med min pappa när han levde. Det blev ett mycket trevligt möte och prat om både det ena och det andra, kul, kul. Ännu roligare var att jag fick mycket beröm för Anouk, både för att hon var vacker, lugn och lydig, sådant värmer gott i hjärtat måste jag säga. Och visst vet jag att Anouk är allt det där, men samtidigt är hon ibland en j--la pestråtta som kan hitta på allt ofog man kan tänka sig. Men det är ju just det som gör Anouk till den hon är och den vi tycker så mycket om.

Av Sofi - 23 maj 2008 16:59

Det var en intressant föreläsning idag, helt klart något som är värt att tänka på och samtidigt något som man har användning av sedan i yrkesrollen som lärare.


Föreläsningen var: Hållbar utveckling & Hållbar utveckling i skolan. Som sagt intressant och det är ett stort ämne som får en att fundera en heldel.


Nu ska jag återuppta mitt arbete med EXA 2, den ska vara klar och inlämnad kl 9.00 på måndag morgon.

Av Sofi - 23 maj 2008 06:50

Idag är det dax att fara iväg på föreläsning i skolan, dagens ämne är: Hållbar utveckling i skolan, ska bli både spännande och kul. Lite udda lektionstid har vi 10-15 men det passar mig jätte bra då Johan jobbar natt och vaknar ca2 timmar efter att jag åkt iväg, vill gärna att någon är vaken och passar lite på Himmla nu, det börjar dra ihop sig för valpning.  Hon har ännu inte visat några tecken på att det är dax ännu men enligt våra beräkningar är det i helgen det ska ske, det börjar bli spännande nu och "lite" pirrigt i magen, koncentrationen på skolarbetet är superdåligt, vilket inte är så bra.


Idag ska Liam iväg till dagis för första gången på 2 veckor, han har ju lyckats vara förkyld senaste gångerna han skulle dit, men nu är han pigg och allert igen. Igår var han helt GALEN, hoppade, sprang runt, tjatade om allt och pratade HELA TIDEN, fast det är så en friskt Liam är, pigg, pigg, pigg och åter pigg. Hos honom finns bara två lägen, sova eller full fart, kul kille.


Det här duger inte, nu måste jag ta tag i saker och ting så vi kommer iväg till skola/dagis, jag har lovat killarna att gå med dom nu på morgonen, vilket passar utmärkt för då får Anouk sin promenad.

Av Sofi - 22 maj 2008 19:13

Nu har jag gett Himmla mat för sista gången idag, skönt. Varje måltid är nu en stor muta känns det som. För att hon ska äta så var det nu ikväll i blandat köttfärssås och grädde. Grädde är numera ett standard inslag i Himmlas mat, sedan varierar jag med det som finns i kylskåpet, men det duger inte med samma muta 3-4 gånger om dagen inte, nähädå, det ska vara variation på det hela tycker damen.


Man kan nog säga att hon är skapligt bortskämd nu, men just nu gör jag allt för att hon ska äta och det är för att valparna ska må bra i magen och att Himmla ska orka med förlossning och dia sedan. Jag hoppas (önsketänkande förmodligen) att hon ska bli bättre på att äta när inte valparna ligger och trycker i magen.


Happ, nu har damen ifråga ätit klart och gått och lagt dig i sin säng igen. Då är det bara för mig att se till att grabbarna kommer i säng.


God natt på er alla.

Av Sofi - 22 maj 2008 08:03

Det är ett kul ställe.


Har nu suttit och lagt lite bud på plantor till tomten, nu återstår det att se om jag vinner dom eller inte, de bud jag lagt får gälla, jag tänker inte öka på ett öre på någon av dom.


Jag har äntligen fått en vision hur jag vill ha det på två sidor av huset, blir nog bra när det är klart och växterna har fått växa på sig ett år eller två.


Trädgårds hobby är inget man ser resultat av påengång, ganska kul tycker jag eftersom man då verkligen måste tänka till innan man sätter spaden i gjorden eller köper plantor för annars blir det både jobbigt och dyrt.


Vad jag vet så blir det inget grävande idag på tomten iallafall, jag har lite ont i axeln så det är bäst att låta bli, annars blir det huvudvärk framåt kvällen och jag är liggande imorgon, det är inget bra eftersom jag har en viktig och bra föreläsning i skolan imorgon.

Av Sofi - 21 maj 2008 18:59

Lite nya bilder.

Himmla i valplådan som Johan byggt. Riktigt rund och go är hon nu.

Man måste bara lyfta på huvudet när matte kommer med kameran.

Himmla trivs utmärkt i sin valplåda, här lite yrvaken och då tappar hon ibland kontrollen på tungan och den ramlar ut lite "snyggt" på vänster sidan.


Nu ser inte valplådan ut riktigt så här längre för idag satte vi dit klämskydd för att Himmla inte ska råka klämma någon valp mot kanten sen när dom föds.

Och tittar man riktigt noga på hennes hals så ser man bärnstenshalsbandet på henne, snyggt men diskret, hoppas att det gör nytta mot fästingarna också.

Ovido - Quiz & Flashcards