Alla inlägg under september 2007

Av Sofi - 5 september 2007 17:57

Nu har jag fått telefonsamtal från katthemmet där Jönsson bor. Han är nu färdig vaccinerad och klar för att flytta. Så nu är jag JÄTTE glad, det ska bli så mysigt med en katt här hemma igen.


Lika glad blev då inte S som är jourhem till Jönsson, hon har blivit fäst vid den lille herren och skulle nog önskat att vi ångrat oss. Känner mig aningen elak och ego som tänker hämta honom redan imorgon. Men jag har lovat att vi ska hålla kontakten och att S får komma och klappa på Jönsson när hon vill, hoppas bara att hon känner sig trygg och lugn med det.


Nu känns dagen genast mycket bättre och roligare.

Av Sofi - 5 september 2007 17:40

Usch fy och blä, så har hela dagen varit, inget kul, bara tråkigt. Och inte har jag kunnat komma på varför det varit så heller.


Förren nu......kaffet är slut och jag har inte druckit något  kaffe på hela dagen. Är man en latmask och inte tar sig i kragen och går och köper kaffe så får man faktiskt skylla sig själv. DUMMA mej!!!!!


Barnen har en rejäl trots dag, lyssnar inte på varandra och inte mej heller för den delen. Kan tala om att det är bland det värsta jag vet, barn som inte lyssnar när man pratar med dom.


Lovisa kämpar på med sin matte idag igen, går bättre idag. Om 40 minuter ska hon ner till skolan och träna hoppning med kaninen.


Själv så väntar latmasken (jag) på att Johan ska komma hem, då har han med sig KAFFE.

Av Sofi - 4 september 2007 19:01

Uj uj uj, nu har Lovisa  gjort sin matte läxa, det är ingen rolig historia alls, många suckar och mycket gnäll. Men skam den som ger sig, tillslut så blir  läxan klar och alla är glada och nöjda. Bättre går det ialla andra ämnen tex tyskan, inga problem där inte.


Patric har också gjort sin läxa, läsning, känns som om det görs stora framsteg där, det är kul. Och till badhuset var dom idag, och han kunde flyta utan hjälpmedel, det går framåt för pojken.


När jag åkte till stan tidigare idag så hade jag inte bara Lovisa i bilen utan även hennes ena kusin och yttligare en klasskompis med.

Inne i stan så fick jag nästan allt uträttat, grönsaker till marsvinen, bilsele till hund. Arbetsförmedlingen kom jag in till och mina ärenden där blev avklarade utan problem efter en viss tids väntan (40 min).

Liam fick nya byxor, dock ej inhandlade på rea, då den hade tagit slut.


Hundarna tycker att det är alldeles för blött för att gå ut, de gör sina behov i vindens hastighet för att sen få gå in och sova inne i värmen.


Nästan alla marsvinen mår bra, det är bara Alda som är lite vissen, men pigg nog att smita ut ur sin tillfälliga kryapåsig bur för att spatsera lite fint på golvet.

Av Sofi - 4 september 2007 07:51

ska jag åka idag. Lovisa har sovmorgon så jag har passat på att låna bil så jag kan skjutsa in henne till rätt tid.  Tänkte då att jag samtidigt kan passa på att fixa lite saker som jag verkligen behöver göra.


*Arbetsförmedlingen ska besökas för att visa vad jag håller på med.

*Leta reda på billiga rea byxor till Liam, han har vuxit något grymt i sommar och behöver lite fräscha byxor nu till hösten/vintern.

*Hundmat behöver inhandlas.

*Om jag sedan hinner skulle jag behöva slänga in på Lidl och handla grönt till marsvinen.


Till saken hör att jag måste vara hemma till ca11.30 för då ska Liam hämtas på dagis.

Av Sofi - 2 september 2007 17:26

Här så höststädas det på tomten. Har aningen mycket sly runt den gamla poolen, det har sågats och kastats ner i poolen, den ska ju fyllas igen.


Har även fått hem det sista marsvinsskåpet till marsvinsrummet, så nu är det klart och marsvinen har flyttat in ordentligt. De trivs utmärkt och mår mycket bättre nu när det inte är så varmt och fuktigt längre. Jag känner mig också mera bekväm med att ha djuren här hemma, full kontroll på allt har jag nu. Svärmor har dock gjort ett gott jobb som förste marsvinspassare under månaderna marsvinen bodde där.


Nu så håller jag på att laga mat för fullt (det märks väll). Det blir rester från igår, kyckling, till det blir det potatis och till dom som inte vill ha kyckling blir det korv, hoppas att alla andra vill äta korv så jag får kycklingen för mig själv.

Av Sofi - 1 september 2007 13:34

Idag har det varit protest listornas dag här i Julita. Jag har skrivit på två stycken.


Den ena handlade om sjukhuset i Katrineholm, det är visst nedskärningar som gäller och det tycker vi ju inte om.

Den andra listan var att dom ska låta vuxenliteraturen vara kvar på biblioteket här ute i Julita, dom vill stänga den avdelningen och bara ha barnböckerna kvar för skoleleverna, och det tycker vi ju självklart inte heller om.


Har även varit på öppethus visning i Lidabacke gården, gjorde en liten inspektion av stora lokalen som vi bokat för marsvinsutställning i november, det ser helt ok ut.


Nu sitter jag och smaskar på lunch, fruktsallad, nyttigt värre måste jag säga och rackarns så gott.

Ovido - Quiz & Flashcards