Alla inlägg under september 2007

Av Sofi - 24 september 2007 09:03

Igentligen skulle jag inte sitta här, vi ska äta frukost....och är inte jag med vid frukostbordet så bryter frukostkriget ut, dvs barnen tjatar om vem som ska äta vad, vem som änvänder smöret och mjölk/juice som hälls där det inte ska vara typ bordet/golvet.


Barnen är lediga från skolan idag och imorgon, därav frukost bråket.


Igår så var jag attans så aktiv, jag städade marsvinsburar, så nu är alla rena och fina, alla klor blev färdig klippta.

Körde även ut 3 skottkärror med tegelstenar från grunden som ska bort. Envis som jag är så kan jag ju bara inte nöja mej med halva kärror, NÄ, fulla ska dom vara, vilket resulterade i att det blev skit tungt.


Och ja just det, min gudson har brutit benet, stackars lilla O, han ramlade på (inte av) en studsmatta och bröt benet, så nu ska han få ha gips i tre veckor.

Av Sofi - 19 september 2007 19:24

Så äntligen idag kom jag iväg och handlade. Liam följde med och har pratat HELA tiden, snacka om att det går runt i huvudet på en efter en stund.


Första stoppet blev hos Djurspecialisten, där inhandlades det hundmat, kattsand, kattgodis, kattleksak och sedan för att vi handlade så fick vi lite mera kattgodis och hundgodis, medföljande gåva till kattsanden + 50:- rabatt på hundmaten. Kan slutligen konstatera att jag kom ut och hade med mej mera än jag räknat med, men inte betalat mera än jag tänkt *NÖJD*


Nästa stopp blev på COOP, där inhandlades det mat till oss människor, en spännande upplevelse när man har en 3-åring med sig. Många förslag på vad vi skulle ha hade han, kunde ha blivit jätte dyrt om han hade fått allt han ville, nu fick han ingenting och det gick bra det också.


På vägen hem föll det sig så att Johan skulle ha skiftbyte på vägen och vi råkade åka förbi, fast vi åkte inte förbi utan stannade och pratade och Liam satt och fixade i förarhytten på timmerbilen medans Johan kollade olja och bytte lite glödlampor. Att sittta i timmerbilen är en höjdare, det tycker alla barnen.


När vi väl åkte hemåt så tog vi ett stop till vid husvagnsförsäljaren och köpte medel till husvagnstoan, luktar äckel och snusk ur den annars.


Nu är allt undanplockat, nerstoppat i frysen och var sak på sin plats. Vi i familjen är mätta och nöjda. Liam och Max har kommit i säng. Patric leker med Jönsson och Lovisa duschar. Även hundarna är mätta i magen och har till och med fått klorna klippta.


Jag är nöjd med dagen och ska nu koppla av med en mugg te och titta på Greys Anatomy, en favorit serie.

Av Sofi - 18 september 2007 19:54

Nu är det äntligen kväll och alltså snart dax att logga ut från datorn och titta lite på TV, man kan ju undra om det finns något att se.


Lovisa håller på att damsuga för fullt, rent tvångsarbete då hon klantade till det och hade sönder glasbrickan i micron i tusen bitar på golvet. Undrar vad en ny sån rackare kostar. Hon smörar till det något och damsuger resten av köksdelen också.


Har fixat bil tills imorgon, då bär det av för att inhandla mat och dyligt, direkt när barnen går till skolan så åker jag och Liam iväg. Tanken är att jag då kanske hinner hem tills dom kommer hem från skolan också.


Marsvinsbäbisarna som kom i söndagskväll mår bara bra, det blev 2 hanar som ser helt ok ut. Den ena kommer att stanna, den ska säljas då det är omöjligt att behålla två hanar i samma kull och det finns ju liksom ingen nytta med det heller.


Nu väntar jag själv på att 2 av mina p.e white honor ska föda, men det är inte dax för om tidigast 1 vecka, så det lär ju dröja då ingen av mina honor föder när jag har planerat det.

Av Sofi - 18 september 2007 09:28

För att roa de hemmavarande barnen som har lagom med feber, som orkar leka alltså, så bygger vi lego, ganska kul, finns mycket man kan bygga. Det som vi bygger mest av blir dock bilar i många fantasifulla modeller.


Patric kom iväg till skolan och Lovisa också, undrar när dom ska trilla dit på förkylningen.


Funderar på att försöka låna bil på eftermiddagen och åka och handla hundmat och människomat, det är tomt i skåpen på båda. Vi får se om jag har ork och lust att fara iväg sen.

Av Sofi - 18 september 2007 06:46

Nu håller barnen på som bäst att göra sig iordning för att om en halvtimme gå till skolan.

Vi får se vilka som kommer iväg idag, Patric känner sig hängig så jag ska kolla tempen på honom. Max har feber och Liam likaså, så de blir hemma idag också.


Själv så känner jag att jag också håller på att få denna envisa förkylning, hoppas att det vänder och jag slipper undan.


I marsvinerummet så har det äntligen kommit små goldenagouti bäbisar, dom ser friska och pigga ut också, hoppas det håller i sig. Och i går flyttade även Piggy till Sabina och hennes familj, han har nu lämnat avelslivet bakom sig för att vara kelgris, vilket jag tror kommer att passa Piggy bra.

Av Sofi - 13 september 2007 19:40

Snart har hela veckan gått, tänk vad tiden bara flyger iväg ibland, och andra dagar så går allt i snigelfart.


Ja, vad har jag gjort dagarna som varit då? Känns som att jag inte gjort speciellt mycket, men å andra sidan så börja jag känna av en förkylning. Nåväl, det jag har roat mig med under veckan är detta:

¤Städat marsvinsburar, några varje dag.

¤Klippt klorna på marsvinen.

¤Börjat på att köra tegelstenar till mitt tilltänkta jordgubbsland (ska bli kantstenar runt).

¤Även börjat fylla på med jord innanför dessa kantstenar

¤Varit ute med hundarna och aktiverat dessa.


Och idag så har Liam blivit dunderförkyld så imorgon blir det inget dagis, vi kanske skulle passa på att titta på film och sova på soffan hela dagen imorgon istället.


Jönsson katten har funnit sig tillrätta ordentligt här hemma nu. Han gillar att trampa runt på tangentbordet när jag sitter vid datorn och retas med hundarna är skit kul tycker han.


Nu ska jag ta och vara lite social med Lovisa innan hon ska bädda ner sig i sängen, vi ska dricka varsin mugg med te.

Av Sofi - 10 september 2007 15:44

Ja, lördagen tillbringade jag i sängen med huvudvärk, förmodligen för att jag fuskade rejält med maten på fredagen.

 3 av mina marsvin var till Valbo med Michelle och ställdes ut, och detta med framgång:

Hemgårdens Maduza: 89p+cert

Hemgårdens Keilir: 89p+CK

Hemgårdens Kaldi:89p+cert+BIR+BIS 7 (nu även champion)

 Behöver jag säga att jag är nöjd & stolt över mina djur.


Söndagen var bättre i huvudet så jag åkte till Eskilsutna för att hämta djuren. Michelle var ändå där på hundutställning med sin ena hund.

Passade på att träffa Sabina + döttrar en snabbis vid Ekeby där ena dottern, E, skulle tävla. Hoppas det gick bra.

 Väl hemma så var det bara att ta tag i maten och passa på att slappna av och njuta av helgen.


Idag så har det regnat hela dagen så jag har tillbringat tiden i soffan med en bok.

Av Sofi - 7 september 2007 06:40

Igår så kom äntligen katten Jönsson hem, känns bara bra. Är man van att ha katt så är det mycket tomt den tiden man är kattlös.


Hundarna och katten går bara bra, visst blir det lite spott och fräs när dom kommer springade fram, men går dom lugnt och nosar så får dom en puss på nosen.


Jönsson själv har hittat kattlådan och användt den flera ggr. En riktig myskatt är han, kurrar som värsta motor när han kommer fram för att kelas med oss i familjen. 


Nu ska jag se till att barenen kommer till skolan och inte sitta här och slösa bort tiden.

Ovido - Quiz & Flashcards