Alla inlägg under februari 2008

Av Sofi - 13 februari 2008 17:59

Idag så har äntligen årets första levande marsvinskull sett dagens ljus, så underbart ljuvliga och alldeles underbara (givetvis), de är efterlängtade. Det var Gambra som födde 1 self cream hona och 1 crestad cream hane, både mor och barn mår jätte bra.

Att jag skriver levande kull beror på att goldenagouti hona Kiwi födde i helgen men där var alla döfödda och Kiwi själv ser ut som om hon har gett upp totalt.


Idag har jag på förmiddagen varit i skolan, där fick min grupp redovisa inför resten av klassen, nervöst, javisst. Innan vi slutade för dagen (kl 12) så fick vi en liten praktisk uppgift vi skulle lösa, och med ett lysande samarbete så löste vi det skapligt snabbt och ska redovisa för hur vi gick tillväga imorgon på lektionen vi har då.


När jag kom hem så fick jag ett infall och gav mig ut med mina stavar och gick, solen sken och vädret var helt underbart, kunde inte vara bättre.


Har även ägnat mig åt lite kvalitets tid med Lovisa, vi har spelat Sing Star på PS2, SKIT KUL, och det var helt oväntat att jag skulle tycka det. Alla som känner mig vet att jag fullkomligt avskyr att sjunga så att andra hör. Iallafall så har vi kört en omgång även nu på eftermiddagen, och gissa vem som vann???? Jo jag, märkligt....kan lova att det blir mer sånt i framtiden.

Av Sofi - 12 februari 2008 16:01

Här kommer så de utlovade bilderna på Liam.

Innan besöket hos frisören, kolla lockarna i nacken, gulle gull.

Och efter att han duktigt suttit stilla hos frisören såg han ut så här:

Han blev mycket nöjd och tycker att han är super snygg nu.

Av Sofi - 12 februari 2008 06:54

Är nu klar med min EXA1 som ska in till skolan idag innan kl 9.

Iof så var jag klar igår eftermiddag "redan", men när jag vaknade till kl  05.00 imorse så kom jag på att jag inte var nöjd med referatmarkerinarna, det blev bara att kliva upp och ändra den lilla detaljen och skriva ut 5 nya sidor. Men nu är jag nöjd och klar. Och det bästa av allt är att min snälla svägerska S tar med sig EXA:n till skolan eftersom hon ändå ska dit själv idag.


Tänkte ta och tömma kamera minnet, finns lite bilder i den som jag tänkte lägga upp här.


Dagen ska ägnas åt att skriva ihop ett muntligt föredrag tills på torsdag, vi blir även videofilmade då, usch och fy och blä......


Nu ska jag se till att grabbarna grus blir klara och kommer iväg till skolan.

Av Sofi - 7 februari 2008 14:02

Försöker klura ut vad vi ska äta idag, inte lätt det inte.


Har frågat pojkarna vad dom vill ha, och tänka sig, dom sa köttfärs och makaroner, JIPPEI!!!! va kul, eller hur???? Näe, får nog hitta på nåt annat själv, som vanligt då.


Har fått respons på min uppgift som var till idag, den som jag mailade till läraren, snacka om att hon var snabb. Hon tyckte att referatet jag skrivit var bra, lämplig stil, välvalda citat som var bra inbakade i texten. Jag är nu mycket nöjd och känner mig sporrad inför nästa uppgift.


Pojkarna håller sig lugna med hjälp av TV:n idag, vi har avverkat en Harry Potter film, såpan Våra bästa år, nu är det barnkanalen som är på. Hurra för TV som kan roa sjuka barn medans mamma jobbar med sitt.

Av Sofi - 7 februari 2008 06:51

var det här.


Max och Liam har nu feber och är rejält snoriga. Själv så mår jag inte heller bra, snorig ont i huvudet, feber tänker jag inte kolla om jag har någon men helt klart känner jag att det är något otyg i kroppen. Kan bara konstatera att jag inte kommer iväg till skolan idag, det blir till att maila iväg uppgiften till läraren.


Nu ska jag göra iordning lite varm oboy till pojkarna.

Av Sofi - 5 februari 2008 20:02

Vilken dag.

Vaknade och hade ont i huvudet (förmodligen pga stress då jag hade massor att läsa tills idag), upptäcker att vi glömde köpa bröd till frukosten, fick alltså ställa mig och röra ihop mannagrynsgröt åt barnen, JÄTTE kul, men frukost blev det och dom blev mätta och mycket nöjda.


När så alla barnen kommit iväg till skolan så fortsatte jag att läsa i mina böcker, blev nästan klar. Vid lunch så var det bara att gå ut med hundarna och sedan iväg till mamma för att lämna Liam och låna bil för att åka iväg till skolan. Fortfarande ont i huvudet......


Väl inne på Högskolan i Eskilstuna sätter jag mig och slappnar av och småpratar med studiekamraterna och känner att huvudvärken lämnar huvudet, sköööööönt. Inne på lektionen så går allt som planerat, utan problem med andra ord. I min lilla basgrupp så fungerar våra diskussioner mycket bra och vi har trevligt samtidigt som vi utbyter åsikter och funderingar, kan det bli bättre? Idag så märktes det tydligt att det var ett eftermiddagspass, en heldel skratt och fniss var det och skämten haglade ganska tätt.


Hem och laga mat och umgås lite vid matbordet innan det var dax för killarna att bädda ner sig i sängarna.


Ibland går dagarna verkligen fort, kan bara säga att det är tur att alla dagar inte är så här, för mer än så vill jag träffa och hinna prata med min man, mina barn.

Av Sofi - 4 februari 2008 15:40

Nu så har första uppgiften lämnats in, undrar hur den blir bedömnd. Under våran träff med läraren så kändes det helt ok och diskussionen vi hade i gruppen var bra och alla fick lufta sina åsikter, helt i sin ordning med andra ord.


Fick skjuts av mamma in till skolan idag och även hem, skönt för det sparar enormt mycket tid att åka bil istället för buss, nu hann jag utan problem ta en sväng ut med hundarna och rasta dom innan Liam skulle hämtas på dagis.


Har tillbringat eftermiddagen i soffan (liggandes) med läsläxan tills imorgon, ganska skönt faktiskt att kunna ligga och slappa samtidigt som jag gör lite nytta. Men sjutton vad mycket som jag måste läsa igenom tills imorgon, skulle tro att jag ligger lite efter, känns så iallafall.


Så mycket annat som jag skulle behöva göra, bla. uppdatera hundhemsidan, har en ny layout på G sen vi fick vårat kennelnamn godkännt, men så lite tid över till sådant just nu. Får se om jag lyckas fixa till det den här veckan, jag har ambitionen att det ska bli så och det är ju en början.

Av Sofi - 1 februari 2008 12:40

Tog fler bilder igår när jag var ute med Himmla.

Himmla har fått en helt ny leksak att ha när vi är ute, hon gillar den skarpt.


Passade även på att ta kort när hon står stilla, fast då fick jag koppla henne och knyta fast henne.

Och till sist en huvud bild på våran vackra Himmla.

Ovido - Quiz & Flashcards