Alla inlägg under februari 2008

Av Sofi - 24 februari 2008 16:28

Ja jösses vad tiden flyger iväg, ännu en helg har gått och så även sportlovet.

Sportlovet blev för oss ett totalt fjasko, barnen och jag har varit sjuka i omgångar, nu sist ut är då Lovisa och jag, hon någon form av magsjuka och jag förkyld, hipp hurra vad kul vi haft det.


Igår var Johan iväg på bröllop, jag skulle ju ha varit med jag också, men fick av förkylnings anledning vara hemma och ta hand om barnen. Bröllopet var tydliget både fint och trevligt, och med norskt inslag då brudgummen är norrman. Synd att jag missade det.


Dagen har inte bjudit på något spännande alls. Inga marsvinsbäbisar, fast det är nog nära att E (Enkouou) föder snart, det ska bli spännande. Skulle igentligen ha börjat trimma tills nästa helg, men har bara inte orkat. Men imorgon har jag intalat mig själv att jag ska börja.


Jag har lyckats få de kära "små" hundarna att äta på regelbundna tider, men guuuuuud vilken tid det tog och vad dom har tittat konstigt på mig när maten ställs fram. Nu äter dom rätt mängd på utsatta klockslag utan problem. Förut har dom haft maten framme hela tiden för att få i sig dagsransonen. Känner mig mycket nöjd.


Nu ska jag börja med maten till oss tvåbenta varelser, tacos blir det, ska bli riktigt gott, det var ett tag sedan nu.

Av Sofi - 22 februari 2008 16:24

Inte somnade jag till någon film på förmiddagen inte, med en Liam som pratar HELA tiden så är det omöjligt att ens slappna av lite, han vill ha svar på allt han säger.

Blåsten har faktiskt avtagit lite men förmodligen så ökar vidstyrkan framåt kvällen igen, det brukar vara så här.


Iallafall så har Lovisa åkt på magsjuka, inte så jätte kul och själv så känner jag mig lite vek, har legat nedbäddad i soffan med katten på magen och Anouk på fötterna, urmysigt och skönt.


Johan och grabbarna är hos farmor och farfar och fikar, så just nu är det riktigt lugnt här hemma, tänker faktiskt passa på att läsa lite studielitteratur som måste vara läst tills nästa vecka.

Av Sofi - 22 februari 2008 06:37

Här blåser det storm kan man säga. En och annan takpanna har lämnat taket för att landa osnyggt på marken i tusen bitar.


Inte mycket sömn har det blivit för någon i familjen, då vinden viner runt husknuten och hundarna har vaktat och talat om för oss att det är något utanför som låter.


Nu ska jag sätta på en film och slöa till, vem vet man kanske somnar en stund.

Av Sofi - 21 februari 2008 17:57

Det var seminarium om Naturvetenskap idag, måttligt roligt i början kan jag ju säga att det var. Och ingen kaffe rast blev det på hela förmiddagen, följden av det blev för en koffeinberoende som mig, huvudvärk och ett rätt surt humör inför eftermiddagen, KUUUUL, not. Men med lite kaffe i magen och bra kamrater i gruppen så löste vi våra uppgifter och förstod faktiskt tillslut vad vi höll på med, det slank till och med in ett och annat skratt ibland. Bra avslut på dagen trots allt.


Dagen till ära så åkte Lovisa själv buss in till Eskilstuna för att möta mig, jätte kul var det att få gå med henne själv på stan och småprata en stund. Införskaffade henne en ny mobil, så nu äger hon en fungerande sådan.


Vi var också in på bokhandeln och hittade begagnade studieböcker som jag behövde ha, till priset av 449 kr så fick jag totalt 3 böcker.  Handlade lite på apoteket till förkylda mormor, sedan var det bara att ila hemåt eftersom Johan skulle iväg och jobba. Vi hann faktiskt prata en snabbis innan han åkte iväg, fördelen med att vi har dessa tider är att barnen inte behöver vara på fritids eller dagis så mycket och hundarna är nästan aldrig hemma själva.


Nu ska jag ta och lägga mig och slappa på soffan en stund och läsa lite, märkligt vad trött man kan bli ibland.

Av Sofi - 18 februari 2008 18:40

Liam har varit sådär lagom go och glad, kan inte erkänna själv att han är sjuk utan tror att det bara är att fara om kring som vanligt. SUCK!!


Själv så har jag läst i min bok som tillhör studierna, den är av Frank MCourt och heter Magistern, den är helt ok ännu så länge, intressant faktiskt. Har även avverkat 2 skivor i "Morden i Midsomer" boxen, nu är det bara 3 kvar.


En del surfande har det också blivit. Jag letar efter detaljer för att kunna sy egna hundhalsband, är lite kinkig på hur jag vill att dom ska se ut både i färg och utseende, men det är rackans så svårt att hitta ringarna till ett bra pris, så jag letar vidare. Det är ändå ingen brådska för min symaskin är trasig och måste lagas först  iallafall.

Av Sofi - 18 februari 2008 06:28

Då var det dax igen, snoret rinner, ont i halsen och hosta. Det är Max och Liam som börjat igen med förkylningarna, och jag också givetvis. Tror detta beror på att det är vi som fuskar/glömmer  mest mössor och andra bra i ha saker när det blir kallt. Trist är det i allafall.


Marsvinsrummet har fått en ny liten medlem, i går morse så hade Iris fött en liten golden agouti hona, jätte söt, men möjligen lite ljus i färgen, Ellie ska hon heta har Lovisa bestämt. Lite tråkiga nyheter är att golden agouti honan Lages Kiwi inte finns med oss längre, hon hämtade sig aldrig efter sin kull som var döfödd, synd, hon hade mera att ge både på utställningsplattan och aveln, samt att hon hade ett mycket trevligt temperament.


Hundarna då, jodå, dom har varit helt skogstokiga i helgen, folk som man mött på promenaderna måste tro att dom inte är koppelvana.....märkligt, fast jag skyller på att det är fullmåne, känns bra att skylla på nåt.


Skola var det idag, fast det blir det ingen eftersom Liam blir hemma från dagis och alla barnvakter som vi hittills haft tillgång till ska ut på egna äventyr idag. Jag får snällt be mina kamrater om att se deras anteckningar på torsdag när vi träffas. Dagen kommer att tillbringas i soffan framför TV:n med lite "Morden i Midsommer" på DVD.

Av Sofi - 15 februari 2008 18:16

och ingenting har jag fått gjort, och inte heller har det hänt något speciellt heller. Ganska trist faktiskt.


Morgonen bjöd på överraskning försåss, barnen kom iväg utan gnäll och strul.....märkligt, förmodligen var det nog tankarna på att det var sista dagen innan sportlovet, annars så har dom varit trötta och sura varje morgon denna vecka.


Jag har faktiskt rensat databordet, så nu finns det nästan en och annan fri och tom yta på det, men bara nästan. Marsvinen har fått sitt, skulle ha fotat ett av djuren då det finns en spekulant på henne, men det eftersom jag har fler djur som behöver fotograferas så gör jag det imorgon istället.


Hundarna har också fått sitt; mat, promenader och omvårdnad iform av kloklippning och lite pälsputsning.

Av Sofi - 14 februari 2008 18:09

Så skönt, är ledig imorgon. Dagen i skolan har flytit på bra, lunchen tillbringades med Michelle och vi åt god mat och pratade en massa strunt som vanligt.


På eftermiddagen skulle alla i min basgrupp plus grupp 2 hålla ett kort föredrag för varandra och vi skulle även videofilma varandra, URK!!!! Skit nervöst och pirrigt var det och alla var mer eller mindre lite bleka om nosen inför den stundande uppgiften. Men alla klarade det galant och gjorde en bra insats. Själv så kännde jag mig otroligt osäker och ostadig på både röst och sättet jag framförde det på, men läraren sa att jag såg lugn och säker ut och hade en lugn och stadig röst, tackar för det. Mitt framförande blev godkännt och jag är nöjd och kan sova gott inatt.


Pojkarna här hemma är mer vilda än tama just nu, tror att det är vetskapen om att det är sportlov nästa vecka som gör dom helt omöjliga. De retas och bråkar med varandra HELA tiden, hur orkar dom?

Ovido - Quiz & Flashcards