Alla inlägg under januari 2008

Av Sofi - 16 januari 2008 09:00

ska här avnjutas i lugn och ro nu när Liam har åkt till dagis.


Om drygt en timme är han hemma igen med några av sina dagiskompisar, dom ska göra ett besök här hemma och hälsa på Lovisas kanin, de har haft kanin tema på dagis och vill nu träffa våran Fluffy. Misstänker att det även blir ett besök i marsvishuset.

Av Sofi - 15 januari 2008 17:47

Känner att jag är otroligt dålig på att blogga just nu, känner mig bara trött och tråkig och det är ju inte så kul att dela med sig av det direkt.


Har iallafall fått iväg studieförsäkran till CSN, så det bör inte bli något ekonomiskt glapp i studiestarten, men man vet ju aldrig, skulle ju inte bli förvånad ifall det blir det ändå. Idag kom alla papper inför uppropet på måndag, då ska jag infinna mig på Mälardalens högskola 8.30 för registrering och övrig info. Spännande, känner att jag kommer att gå vilse direkt, jag som är van att vanka runt här hemma på våra ynkliga kvadratmeter, man kan undra hur det ska gå.


Idag for jag in till Katrineholm och hämtade Himmlas hundpass, så i framtiden kan vi åka och ställa henne i våra grannländer utan problem. Fast först tänkte jag nog försöka erövra ett cert på hemmaplan.


Fixat lite med marsvinen och klämmt och kännt igenom honorna som går/gått med hanar, har iallafall 1 dräktig hona, synd att dom andra känns tomma och fluffiga i sina magar bara. Ska vänta några dagar och sedan känna igenom dom honorna igen och se om det är någon skillnad, annars så är det bara att klia sig i huvudet och fundera ut andra bra kombinationer att sätta ihop. SUCK!!!

Av Sofi - 13 januari 2008 16:50

Jo, vi har varit till Västerås och handlat lite bra i ha saker, bla. kläder till barnen, innebandyklubba (till Johan), badmintonrack (Max inköp för julklappspengar).


Passade även på att leverera ett marsvin till ny ägare och skulle igentligen varit förbi Michelle och hämtat lite studiematerial men det hann vi inte med då hon skulle iväg på ringträning med sin ena hund, tanken var att jag också skulle ringtränat med Himmla, men det fanns liksom inte tid till det igår.


Idag så tvättar jag, tvättberget krymper. Johan har fixat bilen och städat ur den, vilket var tvunget. Barnen har varit hos mormor på julgransplundring.


Jag har faktistk varit ute i solen en sväng med hundarna och när vi kom hem så fick Anouk springa lös på tomten en stund.


Nu ska jag återgå till min kökstjänst och baka iordning pizza till familjen.

Av Sofi - 9 januari 2008 14:21

Nu är jag klar med 2007 års redovisning av Svealands Pet of the year i marsvinsföreningen, även resultaten för Klippt Långhår är redovisat. Resultaten är inskickade till webansvarig för svealand så de kommer nog upp där på hemsidan snart.


Har även fixat med lite annat pappersarbete på marsvinsfronten. Regpapper har fyllts i och champion papprena ligger i kuvert (vet att det är sent), nu ska jag bara komma ihåg att lägga det i postlådan också. 

Av Sofi - 7 januari 2008 13:45

Nu när det är snö ute så är hundarna överlyckliga. Himmla bara ÄLSKAR snö, när vi släpper henne på baksidan av tomten så springer hon så snön bara yr, kastar vi sen snöbollar åt henne så fångar hon dom i luften och lyckan är för henne total.

Anouk är lite mera försiktig, hon gillar att springa men att leka i och med snön är inte så jätte kul.


Igår fick jag yttligare ett marsvin bokat, "lille" Faust ska flytta. Och i helgen som gick så flyttade det 4 marsvin, det märks kan jag säga, men platserna som nu är tomma väntar på att befolkas när kommande kullar dimper ner, tanken är att jag ska ha plats för nya små d.e white stjärnskott när dom föds, jag vill kunna behålla så många som möjligt ur de kullarna som är planerade då det är toppen kombinationer.


Min förkylning är återigen bättre, hoppas att det nu håller i sig. Och imorgon börjar barnen skolan igen, jag kan inte annat säga än att det ska bli rikigt skönt.

Av Sofi - 5 januari 2008 18:58

Kännde igår att jag var täppt i näsan, trodde att det var pga alla djur på mässan som gav allergikänning, men inte, har nu ganska ont i bihålorna och då givetvis även huvudvärk. Skit kul.


Igår var jag alltså i Sollentuna på husdjursmässa. Dagen till ära så var jag Pet domare och dömde en massa fina och mycket välskötta marsvin i alla storlekar och former. Min BIS vinnare hittade jag direkt i grundbedömningen, Pingu, en jätte trevlig hane i både kropp, temperament och välskött på alla sätt och vis, jag blev väldigt förtjust i honom direkt. Hela dagen var otroligt trevlig och rolig. Jag hade även med mig Rhiannon för vidare transport  till Finland. Klockan blev rätt mycket innan jag var hemma och kom i säng.


Idag vaknade jag med täppt näsa och ont i både bihålor och huvud som sagt. Men eftersom jag hade marsvins leverans så var det bara att sätta igång med badning av dessa marsvin. Klockan 11 kom blivande husse och hämtade Wagge och Dall som nu ska bli bortskämda kelgrisar. Lycka till.

Resten av dagen har tillbringats i soffan med undantag av matlagning.

Har fått rapport om Rhiannon, hon har blivit upplockad och är nu på väg hem till Finland.


Nu ska vi äta lite godis och mysa framför TV:n, har dock upptäckt att vissa godisbitar jag köpte igår smakar som grumme grönsåpa, inte sådär jätte gott....

Av Sofi - 1 januari 2008 21:06

Inte något har vi gjort idag, inte mer än nödvädigt. Människor & djur har fått mat, men annars så har vi mest legat på soffan och tittat på TV.

Barnen har fått vara vid datorn och spelat och grejat, Max gick faktiskt iväg till sin kompis A och var där några timmar.


Matlagning blev det inte heller så mycket av då våran pizzabagare hade öppnings premiär efter ombyggnad, vi gick givetvis dit och inhandlade lite käk. Gott var det, har saknat hans goda pizza.


Min förkylning är inte bättre, snoret rinner och jag nyser hela tiden, känner mig "lite" matt i kroppen och kan inte begripa hur jag ska orka ordna mina djur till helgens utställnig i Sollentuna. Och på fredagen måste jag dit då jag faktiskt är domare och ska döma det ena BIS:et. Nåvä, det är ju flera dagar dit så det ska nog ordna sig.


Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på TV, det är ju Bond, det går inte att missa.

Ovido - Quiz & Flashcards