Alla inlägg under december 2007

Av Sofi - 23 december 2007 15:16

Nu är alla julklappar inslagna och i väntan på morgondagen så får dom ta plats på köksbordet och får på så sätt (förhoppningsvis) vara ifred för både katt och hundarn. Anouk det lilla busfröet har redan varit framme och kraffsat på klapparna som låg på golvet.


Lite pyssel finns dock kvar. Barnen håller på med julklappar till sina gudföräldrar och med hjälp av mig blir det jätte bra, men jag tänker inte skriva vad det blir för jag vet att vissa är här och läser.


Nu ska jag ut och hämta julsakerna så de är varma och fina när Johan ska pynta till det, själv så tänker jag nog titta på och dricka glögg. Glögg ska man dricka lite hela dagen för julafton, det ger lite extra julkännsla och desutom så är det attans gott.

Av Sofi - 21 december 2007 16:52

Det måste man ha när man är så mätt i magen så man mår illa.


Har varit iväg och ätit julbord på Julita Wärdshus med Johan och min mamma, och jösses så gott det var och vad mätta vi blev. Mycket trevligt arrangerat var det och bra personal, inte helt omöjligt att vi gör om detta nästa år.


Hade tänkt åka och fixa sista julklapparna nu efter julbordet men är så attans mätt så jag orkar inte röra mig, det får bli imorgon. Det ända jag tänker göra resten av dagen är att rapa och titta på TV.

Av Sofi - 20 december 2007 18:30

på allt möjligt just nu. Det är julklappar som ska slås in och sen är det givetvis några som fattas (som vanligt då). Vad jag ska ha på mig imorgon när vi ska äta julbord. Vilka saker jag vill kolla upp på Himmla, typ ögonlysning (inget som är tvunget enligt SKK på faraohunden). Var julgranen ska stå och om vi törs lägga under paketen direkt (både hundar & katt kan nog tänka sig att leka lite med dom). Vad jag ska göra med mina "gamla" studieböcker (företagsekonomi mm.), lägga dom i en låda eller sälja, hmmmm.

Och sist men absolut viktigast, när jag ska hälsa på mina goda vänner som bor en bit bort under julledigheten (passa er, jag och barnen kommer att invadera era hem).


Nu tror jag att jag ska träna Himmla på att stå fint, blev aningen inspirerad av alla som fick sina hundar att stå fint på HUND-07 utan att peta på hundarna. Det ska jag också klara, någon gång......

Av Sofi - 19 december 2007 16:13

Igen. Väldans vad bilåka det blev på engång bara för att bilen fungerar, man är ju helt hopplös.


Idag så var jag in på Lidl och handlade, mat till både oss och till marsvinen. En vända in på Granngården för att handla pellets till marsvinen. Hämta Lovisa på skolan, dom slutade tidigare och inte ville hon vänta på bussen inte.


Var in till veterinären med Himmlas stamtavla så de kan skriva iordning hundpasset åt henne, nu ska jag bara komma ihåg att ringa i mellandagarna och se om dom är klara då med passet.


Hem för att laga mat och sedan försöka att ta det lugnt en stund, inte lätt då Max och Liam i det närmaste klättrar på väggarna nu. Deras hosta är ngt bättre men inte bra och börjar dom springa runt och härja så är den absolut inte bra. Så mao så har jag två rejält uttråkade pojkar och det medför bus och bråk i parti och minut. KUL!!!!


Ute hos marsvinen väntar jag en d.e white kull, den tror jag blir helt ok, inte super snygg men ok. Annars så är allt lungt, inget att trimma just nu, börjar trimma inför Sollentuna efter nyår, jag har ju vita, så varför stressa.

Av Sofi - 18 december 2007 16:43

Helgen och dagarna som varit har bara flugit iväg.

Fredag eftermiddag trimmade jag klart och badade marsvinen som skulle iväg på lördagen.


Lördag morgon åkte jag till Äs och lämnade marsvinen till S & B som tog med dom vidare till Västerås och hjälpte även till att ställa ut dom åt mig. Resultaten blev mycket blandade, men iallafall så blev Yxisia BIR j med cert och strålande kritik. De andra två blev utan cert och den ena av dessa fick rent bedrövliga poäng. Nåväl, nöjd trots allt.

 Hemma på lördagen så fixades det och packades det inför söndagen, Himmla badades osv.


Söndag morgon for vi iväg till Älvsjö och HUND-07, alltid lika roligt att vara där och titta, så många fina hundar. I utställningsringen gick det inte alls, Himmla ville inte alls röra sig som hon skulle utan hoppade bara runt istället för att springa, men annars var hon duktig. Kritiken vi fick grundades tyvärr bara på hennes rörelser. Shoppade lite tuggben och andra bra saker och träffade trevliga vänner.

Pratade även med Anouks uppfödare om vad vi skulle ta oss till med våran oroliga lilla gnäll & skäll tjej, fick goda råd som känns helt ok och är i linje med vad vi själva tänkt/kännt och vill.

På hela taget en bra och trevlig dag.


Igår och idag så har timmarna mest bara gått och jag har uppdaterat hemsidan (både marsvin & hund). Vi har fått hem diplomet från kennelklubben som visar att vårat kennelnamn Kelamizas nu är godkännt.


Jo just det, var ju in  till doktorn med Liam och Max igår, de har sådan elak och envis hosta som inte vill ge med sig. Fick hostmedecin utskrivet och förhållnings order om att grabbarna ska ta det lugnt (HA! Kul) och om dom inte är bättre på torsdag ska jag höra av mig igen.

Av Sofi - 14 december 2007 08:52

Nu har jag varit iväg och besiktat bilen, lite kvar att fixa på den var det men det blev inte körförbud iallafall utan "bara" ombesiktning om en månad.

SÅ skönt att ha en egen bil att åka i igen och slippa låna, HÄRLIGT!!! och det passar utmärkt att den blev ok nu till helgen då vi ska iväg till HUND-07 på söndag och imorgon så kanske jag måste till marsvinsutställningen i Västerås och lämna 4 marsvin som ska flytta.


Fick även besked från CSN att studielånet är beviljat, så nu finns det inget som stoppar, det är bara att sätta igång och plugga i mitten av januari.


Hurra vad  trevligt allt är, det mesta verkar gå vägen just nu, kan inte låta bli att vara lite negativ och fundera på vad som ska gå snett. 

Av Sofi - 11 december 2007 11:29

som varit trasig i över ett år och som vi lagt en attans massa pengar på att laga börjar nu bli färdig för besiktning iallafall. Jag har varit duktig och gjort grovjobbet med att beställa tid för besiktning och sett till att bilen är påställd igen så vi får åka med den (pust, jobbigt). Johan har gjort det lätta jobbet :) så som att svetsa grenrör, byta lite lampor mm. Nåvä, på fredag så åker jag in till Katrineholm 6.50 för att beskikta och sen får vi se hur det går och vad mer som måste åtgärdas för att den ska bli helt ok.


Saknar att köra runt i min bil.

Av Sofi - 11 december 2007 10:03

Sådär ja, igår fick besked ifrån högskolan att jag blivit antagen till mitt första val. Det lutar åt att det blir högskolestudier några år framåt för mig. Och vad blir jag i slutändan då? jo lärare i de tidiga åldrarna. Spännande och roligt ska det bli.


Igår kom det även en marsvinskull, det var cream honan Otia som födde sin kull, resultatet blev så här: 1 self d.e white hane och 1 cream hona. Den lilla cream honan ska säljas då jag kommer att behålla hanen till vidare avel.

Ovido - Quiz & Flashcards