Alla inlägg under december 2007

Av Sofi - 7 december 2007 18:49

Hela förmiddagen var lugn, Patric och Liam satt och ritade och pysslade under strömavbrottet, själv satte jag mig i soffan (med pannlampa på) och läste sista Harry Potter boken (är ett stor fan av H.P), den tog nästan slut då jag fortsatte att läsa även när strömmen kom tillbaka. Men så kom Johan hem och tyckte vi skulle äta mat, så boken fick vacket läggas åt sidan.


Nu har Liam bett om att få gå och lägga sig då han är trött och jag är inte sen att hänga med, då kan jag läsa klart boken, vill se hur den slutar.


Natti natti på er, för jag lär somna när jag lägger undan boken.

Av Sofi - 7 december 2007 06:35

Idag är det dax igen, strömmen bryts i hela Julita idag mellan 8-12, andra gången på 2 veckor, underhållsarbete av ledningarna är det vissa. Skit kul är det iallafall inte, men jag får väl ta och läsa en bok för att få den tiden att gå, i strearinljusets sken då.


Det är bara att börja förbereda kaffetermosen och fixa fram ljus.

Av Sofi - 6 december 2007 19:54

Dagarna går och inte så mycket händer, tycker jag iallafall.


Jag städar lite burar, fixar och trixar lite i marsvinsrummet. Diskar, lagar mat, tvätten, ja, de vanliga tråkiga vardagsgrejorna.


Lite roliga saker som hänt senaste dagarna är att jag har fått bokningar på marsvin som kommer att flytta nu i december, kan säga att det blev en liten hastig åtgång på hanar, trevligt måste jag säga.

Och nu är det nästan läge att börja trimma djuren som ska iväg nästa helg på utställning, jösses vad tiden går.


Och det är även dax att börja på att förbereda sig på allvar till hundutställningen nästa söndag, det är ju Hund-07. Himmla ska badas i tid, kolla så jag har alla kläder iordning, skulle nästan själv behöva ta en sväng till frissan, men f-n vet om jag hinner.

Av Sofi - 3 december 2007 20:44

har vi nu haft. Lovisa fyller år idag så det har varit lite släkt och firat, imorgon kommer resten som inte hade tid idag. Jag tycker det är kanon bra när det blir lite utspritt med besökare, då hinner man med att prata och vara lite social också, as jobbigt när alla kommer samtidigt.


Är nu lite trött och sliten efter en skapligt stressig dag och ska snart sätta mig vid TV:n och glo lite innan jag somnar sött på soffan.

Av Sofi - 2 december 2007 17:38

Idag fick vi ett infall och åkte till Ikea, trodde det skulle var tokfullt med galna människor där, men icke då, det var väldigt lite folk och lugna och fina var dom också. Trevligt. Vi hittade och fick med oss det vi skulle hem, inga onödiga saker utan bara sånt vi planerat att vi skulle handla, det är ovanligt.

 Eftermiddagen har ägnats åt att sätta ihop två högskåps till köket, verkligen skit trist att fixa ihop sådanadär skåpstommar, och själv var jag också, Johan for iväg och spelade innebandy. Nu ska dom bara ställas dit på rätt vägg och fyllas med saker.


Sen måste det städas igen, Lovisa fyller ju imorgon och det blev inte direkt snyggt när man rensar ut skåp och grejar. SUCK!

Nåväl, jag har hela dagen på mig imorgon innan hon kommer hem från skolan.


Hade tänkt att vi skulle ätit tacos idag, men har fått tänka om nu när hela köksbordet/bänken är belamrat med saker. Det blir varmkorv med bröd och vitlöksbröd till det, duger gott i hungriga magar.

Av Sofi - 1 december 2007 16:45

Trots regn och rusk så har jag faktiskt tvättat fönster. Kallt och skit tråkigt.


Inne så har jag roat mig med att plantera om lite blommor och fixat fint i fönstrena, det ska upp adventsljusstakar ikväll.


Hundarna tycker att det är blött, kallt och äckligt ute. Måste börja använda täckena på dom nu när det blåser så kallt när det regnar, annars så brukar dom klara sig skapligt bra utan faktiskt.


Skulle tvätta idag, men det ville inte tvättmaskinen, efter 1 maskin så la den ner verksamheten. Hoppas att det bara är en tillfällighet och att den är mera samarbetsvillig imorgon, idag har jag gett upp.

Av Sofi - 1 december 2007 09:30

I dag var det då dax för barnen att öppna första paketet i sina adventskalendrar. Mycket ivriga slet dom av pappret och hittade varsina strumpor och blev överlyckliga, de satte genast på sig dom och går nu stolta omkring med strumporna på, tänk vad ett par strumpor kan glädja. Kan tala om att Lovisa inte blir lika extatiskt lycklig men dock tacksam, då strumpor alltid behövs.


Idag så ska vi till mamma och hjälpa henne med lite flytt pyssel, hon har nu flyttat och bor inte långt ifrån oss alls, gångavstånd.

Senare idag så ska ha lite födelsedagskalas, Himmla bjuder varje år sina närmaste hundvänner med husse och matte lite gott att tugga på. Tyvärr så bor några av hundvännerna som vi gärna skulle bjuda in lite långt bort (Västerås & Ärla), det är jätte synd, men och andra sidan skulle det inte gå att ALLA hundarna träffades på en gång då de inte känner varandra, tänk vilket kaos.


Sen måste det städas för på måndag fyller Lovisa 13, jösses vad åren går.

Ovido - Quiz & Flashcards