Alla inlägg under november 2007

Av Sofi - 12 november 2007 13:57

Snart så har vi riktig telefon igen, vi har kört med mobil och mobilt bredband nu ett bra tag. Men imorgon så är det ÄNTLIGEN dax, fiberkabel kommer att grävas ner och dras in i huset, och det ska bli så skönt, allt kommer att gå genom denna kabel (TV, telefon och internet).


Ända lilla oros momentet är var och hur dom tänker gräva, är lite rädd om hallonbuskar och rabatter, men det löser sig nog, jag få gå runt och vakta på dom så dom inte gräver fel.

Av Sofi - 12 november 2007 06:45

I lördags kom det marsvinsbäbisar också, 4 cream blev det, 2 honor och 2 hanar, helt ok. Hanarna ska hitta nya hem och en av honorna, även mamma Nanja ska hitta nytt hem när bäbisarna har flyttat. Det ska bli spännande och se om jag lyckas med det, men det brukar gå.


I all lycka över mina resultat på utställningen i lördags så bestämde jag mig för att sätta Faust i avel igen och till sambos fick han de nya champion honorna Enkouou och Maduza, tror och hoppas att det blir fiiiiiiina bäbisar där. Det är första gången jag lyckas med att både pappan och mamman till en kull är egenuppfödda champions. Det är KUL!!!!


Marsvinsrummet fick igår en invånare till, kaninen Fluffy hoppar numera runt på golvet och är en lycklig skit. Marsvinen är aningen avundsjuka och vill också ut på golvet och springa, de trycker sina nosar mot gallret och tittar längtande på Fluffy som retsamt stannar upp och tittar tillbaka.


Alltså lugnet råder i marsvinshuset. SKÖNT!

Av Sofi - 11 november 2007 16:25

Oj vilken lång dag det blev igår. Upp tidigt för att åka till Reftele (34 mil enkel resa) för att döma petclass och även ställa ut mina egna marsvin.


Halv 7 for vi iväg och kom fram efter 10. Lååååång resa som sagt. Väglaget var helt ok, lånad bil med vinterdäck, kanon, tack snälla S & P för lånet.


Jag började döma alla härliga och fina pet djur nästan direkt, och jag säger bara en sak, vilka fina djur alla hade med sig, det var en fröjd att döma. På eftermiddagen så höll jag både junior och senior final och det var inte lätt, alla som tagit sig till final var otroligt fina, välskötta och otroligt charmiga.


Själv hade jag med mig 5 djur:

Nattsmygarns Enkouou, self p.e white

Hemgårdens Faust, crested d.e white

Hemgårdens Maduza, self d.e white

Hemgårdens Yxisia, self d.e white

Hemgårdens Tyr, crested p.e white

Alla tog cert och Enkouou, Faust och Maduza blev även dagen till ära champions.


Jag hade en mycket trevlig dag och lokalavdelningen (östra) som höll i utställningen gjorde ett kanon jobb. God mat, trevliga människor, trevlig lokal och super resultat, vad mer kan man begära???


Hem kom vi också, något sent (00.00). Packade in allt och kröp raskt ner i sängen.


Idag är jag lite seg och slö och gör inte många knop. Har dock uppdaterat hemsidan med resultaten och nu ska jag nog ut till marsvinen och fixa lite.

Av Sofi - 7 november 2007 07:08

Igår bar det av till veterinären 2ggr. Först på morgonen för att lämna Jönsson (katten) för kastrering. Pigg och busig katt var vettisens omdöme om Jönsson, uj, uj vad rätt han har, Jönsson är bland det busigaste i kattväg jag haft, helknasig katt.


På eftermiddagen var det dax att fara iväg till veterinären igen, då för att hämta katten och för att ta blodprov på Himmla och se om rabiesvaccineringen har tagit. Nu ska vi "bara" vänta i 1-2 veckor och sedan får vi svar på provet. Kan ju tala om att Himmla inte allt tyckte det var kul att lämna lite blod till sköterskan, men efteråt var hon lycklig, men lite sur på sköterskan.


Jönsson kom också med hem, han hade hunnit bli pigg i sin transportbur och kunde gå runt hemma och kolla så allt var i sin ordning. Dock verkar han sakna något på sin kropp........

Av Sofi - 5 november 2007 14:11

Jahapp, då var barnens höstlov avklarat och idag så är det skola och vardag igen.


Jag och Liam är lagom småförkylda, sådär lagom störande förkyld, hostar på nätterna, ont i halsen och matt och slö på dagarna. Inge kul alls.


Idag ska Johan och jag iallafall masa oss iväg och handla, skåpen behöver fyllas på med diverse matvaror, märkligt vad det går åt.....


Igår så hade jag masvinsköpare här, det ledde till en trevlig pratstund och att lilla fina d.e white honan Zelda flyttade till ett nytt och vad det verkar som ett mycket trevligt hem. Jag kom till och med ihåg att ta adress för att sedan skicka reg.papper och även ge lite tips och råd inför utställning.

 Har även fått endel bokningar på buffungarna och även på tre vuxna djur, ibland så går det undan. Nu är iof bokningar inte 100%, tråkigt nog, utan ibland så ändrar sig folk, ofta utan att ens meddela sig, GRRRR!

Av Sofi - 2 november 2007 15:02

Full fart på Halloween fest förberedelser. Håret färgat svart....kul att se hur det ser ut imorgon.


Nu ska det börjas plocka fram kläder och grejor, det är ju inte som någon vanlig fest, vi tänkte vi skulle vara lite utklädda.


Åter till sysslorna.

Ovido - Quiz & Flashcards