Alla inlägg under april 2008

Av Sofi - 23 april 2008 18:51

Eftersom jag är lite dålig på att ta mig tid att göra mina skrivuppgifter under VFU:n under dagarna så blir det inget annat att göra än att göra dom på kvällen, och nu ikväll var det hög tid för imorgon ska jag och handledaren gå igenom mina erfarenheter och anteckningar. Hoppsan då, det var bara att sätta sig och skriva ned allt i handboken som jag har.

 Nu är jag iallafall nästan klar, ska bara samanfatta mina starka sidor och vad jag yttligare behöver utveckla, inte så svårt igentligen för som lärare SKA man ständigt utvecklas tycker jag, och starka sidor har jag en heldel av, tycker jag själv iallafall.


Annars så är jag jätte trött och har ont i halsen, och det KLIAR i ögonen, skulle tro det är något jäkla pollen ute som stör mig. Och glömsk som jag är så har jag glömt att köpa allergi piller, så jag kan bara skylla på mig själv denna gång.


Var och inhandlade lite marsvinsmat och spån, i helgen ska här städas och sopas i hela marsvinsrummet, den årliga vårstädningen m.a.o, undrar om jag kan lyckas lura med dottern på det upptåget, knappast troligt men man kan ju önska.


Nu ska jag skriva det sista sen är det dax för pojkarna att dimpa ner i sina sängar, de är så trötta nu när värmen har kommit, det märks främst på humöret, de är som små åskmoln morgon och kväll, ljuvligt.

Av Sofi - 23 april 2008 07:28

Sitter här en stund innan jag ska iväg. De stora barnen har gått iväg till skolan så nu är det bara Liam och jag hemma, och Johan då men han sover efter att ha jobbat i natt. Skönt med en liten lugn stund innan jag själv ska iväg, har nu bara 3 dagar kvar av VFU:n och det är nog tur för det är en förkylning på gång i min kropp, igen, vaknar på nätterna av att jag har ont i halsen och är trött på dagarna.


Här så går det framåt med det mesta, vi har ju fått sängen på plats i sovrummet och sover numera som gudar i våran skvalpande vattensäng, så skönt så. Köket är också på g, fläkten kom upp i förrgår och vad Johan tänkt göra idag vet jag inte, men det lär jag nog se när jag kommer hem.


Var på utvecklingssamtal för Patrick igår, han är en tyst och snäll kille men har humör och kan bli JÄTTE arg när han känner sig orättvist behandlad, normal kille m.a.o Gör det han ska i skolan och sköter sig bra.


Hundarna har hittat sina platser i huset, senaste inne grejen för dom är att ligga i vattensängen, såklart. Annars så är Lovisas rum (säng) ett populär plats, eller köket, där kan man titta ut genom fönstret och se farmor och farfar och lek kompisen Vappis.

Anouk har fått börjat springa lös på tomten för att komma i gång lite mera i kroppen innan cyklingen tar vid, vi har ju tagit det lugnt efter kastreringen.

 Himmla får vacker hålla sig i koppel, hon har nu börjat visa tydliga tecken på dräktighet, i helgen som kommer är det 5 veckor sedan parningen och då ska jag börja dokumentera lite noggrannare och ta kort, dyker nog upp en och annan bild här kan jag tänka. Vet att det finns några som är lite nyfikna och vill se bilder, finns säker fler än dom jag vet om.


Hoppsan vad klockan springer iväg, dax att göra sig iordning och ila iväg till dagens uppgift: att vara en god förebild och hålla ordning på en massa barn, idag är åldern mellan 1-3 år. Det ska bli spännande.

Av Sofi - 20 april 2008 11:21

Här så skiner solen och jag och Anouk startade med att gå på hundkurs, nybörjar kurs fast vi inte är nybörjare, men vi vill känna oss på lite grann och se hur Anouk är med de andra hundarna och vad hon kommer ihåg. Det gick iallafall bra och med lite träning så behöver vi inte gå nybörjar kursen i höst igen utan kan vara med dom andra. Anouk är riktigt duktig och tycker ju att det är kul att träna så jag tror att våra söndagar blir riktigt trevliga framöver. Idag så tränade vi fot och sitt/stanna kvar. Anouk klarade fot ganska ok och sitt/stanna kvar gick riktigt bra.


Idag så ska Johan och jag få in våran säng i sovrummet, ska bli skönt att få sova i sängen igen, bäddsoffa går bra en kortare men sen får det vara nog. Vi hade sån tur att golvet under mattan som låg i sovrummet var fint trägolv, så nu kan vi spara laminatgolvet till vardagsrummet istället, det är bra.


Igår var jag, Patric och Max till Västerås och hälsade på Michellle och hennes yrväder till hundar. Max är helt såld på den rasen och hans högsta önskan är att vi ska införskaffa en Italienskt Vinthund till våran lilla flock. När vi ändå var i Västerås så passade vi på att göra ett besök på hundutställningen som är där i helgen, lite kul shopping blev det, bla en musmatta med en faraohund på, lite provpåsar på mat och annat smått och gott.


Även en tur till skoaffären för inköp av gympadojjor till pojkarna och sedan in och bättra på klädförrådet åt dom också, blev inte så dyrt eftersom det var 50%  rabatt på alla barnkläder. Hittade även en regnjacka åt mig själv, nu är det bara byxor som fattas, sen kan det regna hur mycket det vill.


Imorgon är det dax för sista veckan VFU för den här gången, så här långt har det varit kanon kul och lärorikt, mycket lärorikt.


Nähäpp, nu ska jag ta och försöka fotografera lite, både hundar, ungar och hus.

Av Sofi - 16 april 2008 16:56

har jag varit idag. Förmiddagen tillbringades i skogen med alla barnen på förskolan, och det var ju inte den varmaste dagen den här veckan direkt utan mulet och grått. Trots detta så knallade vi iväg till skogen och plockade vitsippor, fikade och lekte. När vi kom tillbaka så tog jag lite rast och satt och slappade i personalrummet, vilket var dumt gjort för jag blev så attans frusen och trött och orkade knappt röra mig sen på eftermiddagen.


Nu är jag iallafall hemma och ska ta och fixa lite mat till mig, Johan den rackaren står för maten den här veckan och han passar på att laga sådant som jag inte äter (tycker om), tur att jag ätit på förskolan, så nu räcker det med gröt för min del ikväll.


Hos marsvinen händer det inte mycket nu igen, väntar på att tre honor ska föda, den ena kullen blir nog endast en keldjurs kull, den andra är en aby kull och den tredje blir vita eller/och cream. Kul med lite blandning på kullarna.


Pratade med Michelle igår, vi ska nog försöka göra ett besök på hundutställningen i Västerås i helgen (lördagen), tänkte passa på att köpa nytt halsband till Himmla då hennes förra har gått sönder och det nya jag köpte förra veckan var lite litet och passar utmärkt på Anouk iställlet. Sen är det lite annat som jag vill passa på att köpa när nu ändå tillfälle ges.

Av Sofi - 15 april 2008 17:56

var det igen nu när VFU:n är igång. Roligt var det igår när jag kom till förskolan, då stod  barnen i hallen och hoppade och var glada över att jag var tillbaka. Sådant värmer i hjärtat.


Himmla mår bra, lite kinkig med maten. Kanske är det en önskesyn, men nog ser hon liiiiiiiiiite fylligare ut än förut. Ja, vi väntar medspänning på tydligare tecken.

Anouk är som vanligt yr i mössan och lagom vild och galen, en typisk Anouk alltså.


Ja just det, idag hämtade jag min nya mobil på posten, den är så fin så. Nu laddas den för att vara undersöknings klar tills min rast imorgon, den som väntar på något roligt, får alltid vänta för länge, eller hur var det nu igen??

Av Sofi - 13 april 2008 11:12

Det gick helt ok för mig, resultat mässigt iallafall. Keilir knep sitt sista cert och blev BIR-r och kan numera titulera sig Svensk Champion, och Otia fick även hon ett cert (sitt första), Diablo fick bra bedömning och poäng men eftersom han är junior så blev det inget cert då det bara är BIR-j och BIRr-j som får cert.


Själv så hade jag en djävulsk huvudvärk och var i mitt tycke ganska sur och osocial, gjode dock mitt bästa för att vara trevligt. Vid lunch så var det riktigt illa, men som tur var så var utställningen på hemmaplan så jag gick hem och tog en paus i lugn och ro. När mina djur var utställda och klara packade jag ihop dom och såg till att Lovisa tog hem dom och stoppade dom i sina burar igen, själv gick jag hem och lade mig på soffan och sov några timmar.


Idag är det något bättre i huvudet men hundkursen som börjar idag får vara, jag går dit nästa vecka idag går det bara inte.


Nu sak jag ta och uppdatera marsvinens hemsida lite med resultaten från igår. Sen är det några djur som har flyttat och Faust är bokad, han flyttar i samband med SM.

Av Sofi - 10 april 2008 14:30

Känns som om det är helg nu, har varit i skolan för sista gången denna vecka och är nu ledig fram till måndag. Det jag ska satsa på är att ta det lugnt och bli frisk, det är ju VFU i två veckor sedan och jag vill inte missa en endaste dag för då måste jag ta igen det en annan gång och det strular till det ordentligt i schemat. Alltså är det varmt te och försök till tystnad för min del, halsduk på, varma skor och tröjor o.s.v.....kan undra hur det ska gå.


Shoppade loss på 25 kilo hundmat idag, tur att vi har säckkärra när man ska ha in det ifrån bilen, köpte även ett nytt fint halband till Himmla, kunde inte låta bli, det hängde där på kroken och blänkte så fint.


Jönsson katten var ute och fick stryk igårkväll och har idag lite ont i höger framben, hoppas att det är övergående och att det blir bättre under dagen, annars så kankse vi ska ta och vara lyckligt glada över att han är försäkrad.


Har samlat på mig yttligare 1,5 högskkolepoäng till eftersom min första VFU period och mina tankar och anteckningar om den blev godkänd. Känns bra, nu väntar jag bara på besked om min EXA3, är den också godkänd så har jag klarat hela första kursen utan att göra om något. Skulle ju vara himla skönt.


Av Sofi - 8 april 2008 17:37

Känns att det har varit ny kursstart, jag blir rätt stressad av det då det är så mycket ny information och även nya personer i gruppen och nya lärare, det snurrar bra i huvudet just nu. Många tankar och funderingar, pluss att det är dax för VFU igen nästa vecka och veckan efter. Intensiv start kan man ju lungt säga.


Sen blir jag inte frisk ifrån förkylningen ordentligt heller, har till och med fått någon släng av infektion i ögat också, kul och snyggt värre.


Annars så leker livet och allt är lugnt.


De utlovade bilderna på köket och röran uteblir då jag hela tiden glömmer att ladda upp bilderna från kameran till datorn, men det kommer när mitt minne återkommer.


Kan tala om att jag börjat trimma lite på marsvinen som ska ställas ut på lördag, nu återstår det bara att se om jag orkar fortsätta också.


Hundarna tar allt med ro, de gillar att titta på när Johan sågar, bygger och fixar. Anouk tycker dock att nya huset är lite otäckt, luktar konsigt och sen finns det ju en trapp man måste springa i för att ha kolla på alla människor i huset, jobbigt värre. Men ibland, rätt ofta så knölar hon ned sig i fåtöljen och snarkar, i natt så sov hon där fast det fanns plats i soffan. Knäpp hund det där. Himmla hon sover ALLTID i soffan, skulle aldrig falla henne in och ligga en hel natt på golvet eller trångt i en fåtölj, finns inte helt enkelt.


Näpp, nu ska jag återgå till min läsning av "Grundläggande matematik".

Ovido - Quiz & Flashcards