Alla inlägg under december 2008

Av Sofi - 17 december 2008 17:29

Ja, kan inte annat än att försöka ta det lugnt men det känns som en omöjlighet, iallafall idag, imorgon och på fredag. Idag ska våran muntliga redovisning planeras och förberedas, imorgon är det redovisningsdax och på fredag ska vi jobba vidare med våran rapport som förhoppningsvis blir klar och kan lämnas in då. Sen kan vi slappna av och ta lite julledigt.


Men, det känns aningen tungt, har stresshuvudvärk, är jätte trött och har svårt att tänka och koncentrera mig på det som ska göras. Nu ska jag  iallafall försöka få min del av arbetet gjort. 

Av Sofi - 11 december 2008 19:47

för förkylning på barnen, Lovisa är redan hemma sedan iförrgår och nu ikväll börjar Liam, för varje timme som går blir rossligare, snorigare och varmare.


Idag har Johan varit på utvecklingssamtal för Liam och vi och förskolan är överens om hur Liam är, inga problem utan en helt normal och glad kille som är trygg, glad  och trivs bra på förskolan, kan inte bli bättre känns det som. Liam och de andra "stora" barnen på Liams avdelning  var iväg till ålderdomshemmet idag och gick luciatåg där, något som uppskattas av  pensionärerna och personalen och även barnen som går dit.


Själv har jag ju varit i skolan och det gick bra, ivarje fall på förmiddagen,då var vi duktiga och jobbade fokuserat på. Värre blir det efter lunchen, alltid,  då tappar vi koncentrationen totalt och pratar och har mest bara trevligt och roligt, vilket iof är bra att vi har, men vi behöver verkligen bli klara med vårat arbete så vi kan ta det lungt under julen. Imorgon blir jag hemma och jobbar över datorn ihop med T  som sitter hemma i Katrineholm vid sin dator. Internet, räddaren i nöden när man bara inte orkar åka iväg.


Nu ska jag ta och lägga mig och mysa med snoriga sonen och titta på TV en stund. Och ja, givetvis kommer jag att somna, ingen tvekan om den saken.

Av Sofi - 11 december 2008 08:59

Jaha, då sitter man här idag igen då, ja på skolan förståss och givetvis utanför UKK:s exp. allt är som vanligt med andra ord. Utom att jag inte har ätit mer än en apelsin till frukost, detta enbart för att barnen hade ätit upp all frukt som jag skulle ha till min fruksallad som jag hade tänkt ha till frukost, och något annat hade vi inte upptinat som jag får äta. Vilken tur att ICA-smedjan har öppet tidigt, detta gjorde att jag har varit på inköpsrunda och ska nu fixa till något som förhoppningsvis blir en fruktsallad i slutändan, lite fix och trix blir det men jag kommer att bli mätt och det är ju det som är själva ideén med att äta. Snart kommer nog mina kamrater så det är bäst jag sätter igång med frukosten.


Ha en bra dag.

Av Sofi - 8 december 2008 17:57

Ja, veckorna bara flyger iväg nu, och helgen som varit likaså, tycker inte att jag har hunnit med någonting alls.


Johan och jag var iallafall iväg på julbord med hans jobb i lördags kväll, en mycket trevlig kväll blev det, dock så åkte vi hem tidigt då jag är en riktig trött mössa och inte orkar vara vaken något länge på kvällarna. Det blir alltid en morgondag och man ska upp tidigt med hundarna.


Annars så är allt som vanligt, dagarna tillbringas utanför UKK:s expedition, som vanligt då (känns som om vi ingår i inventarierna där). Imorgon ska vi, min grupp alltså, bege oss hela vägen till Västerås och skolan där, vi ska ha work shop i pedagogik, lagom kul. Men för att lätta upp stämningen lite så ska vi förena nytta med nöja och jul shoppa lite efteråt och inte att förglömma, äta lunch på skolan, de har en helt underbar salladsbuffé där.


Resten av min kväll ska tillbringas med barnen och hundarna, i lugn och ro.

Av Sofi - 3 december 2008 19:52

Så har alla gått hem, tänk vad lugnt, stilla och tyst det blir när alla gått. Nu sitter barnen och äter tårta igen, nu för 3:e gången, och ändå är det en massa tårta kvar.


Lovisa är nöjd med dagen och presenterna hon fått, och cd & DVD spelaren kommer nog att gå varm de närmaste dagarna eftersom hon har fått ett gäng skivor och filmer.


Själv ska jag ta tag i disken som har blivit, skönt att slippa det imorgon, då har jag en ledig dag från skolan och den tänker jag ta vara på och komma iväg på en promenad när det är ljust ute, samt se någon film som jag gillar och mysa lite med barnen.

Av Sofi - 3 december 2008 09:01

är det nu. Ja sen jag åkte in till förlossningen i Eskilstuna. Hade faktiskt tid bokad för att bli igångsatt då Lovisa inte växte som hon skulle i magen, så strax innan klockan 8 kom jag och min väninna A (hon var med som stöd under förlossningen) fram och jag blev inskriven, efter yttligare en stund dök även min mamma upp, så även hon var med under hela tiden. Förlossningen gick bra och Lovisa föddes snabbt utan några större problem, jag fick upp min lilla flicka på 47 cm och ca 2700 g på magen och var världens stoltaste mamma. Jag är evigt tacksam för att A och mamma  var med, det var både tryggt, lugnt och roligt att ha er med under den dagen, vi har något speciellt som vi delar och det är Lovisa.


Lovisa har fått sitt namn ifrån min gammel mormor som hette Anna Lovisa, något som var till en glädje för min mormor som tyvärr dog (p.g.a. sjukdom)  bara några veckor efter att Lovisa hade kommit till världen, men hon hann se Lovisa när hon var 3 dagar gammal när vi åkte hem från sjukhuset, vilket kändes skönt för både mamma och mej.


Nu har det gått 14 år och Lovisa är nu en väldigt normal tonåring men hett humör. Och i kväll blir hon firad av släkt och vänner.


Dax att börja jobba.

Av Sofi - 2 december 2008 19:36

Först varit i skolan och jobbat, ja, skrivit på vårat tema arbete alltså och det går framåt och känns rikigt bra måste jag säga. Haft möte med en av våra lärare för att se så vi är på rätt väg, och ja, det är vi, himla bra det.


Kom hem klockan 16, hade då handlat och satte direkt igång att baka bullar och göra en kakdeg. När bullarna var färdiggräddade och kakdegen vilade i kylskåpet så for vi iväg och firade min svåger J som fyller år idag, GRATTIS på dej igen. Nu är barnen och jag hemma igen och vi har även hunnit med en sväng till till affären , vi var tvunga att se till att det finns mat hemma så Johan kan laga och ha klar tills Lovisa kommer hem imorgon.


Nu ska kakorna bakas ut, men det har Lovisa lovat att göra, så jag kan se till att grabbarna kommer isäng och själv passa på att ta det lite lugnt. Imorgon är det en ny dag full med aktivitet. Lovisa fyller hela 14 år och det ska ju firas, men det sker först på kvällen eftersom det är vardag.


Åter till sysslorna.

Av Sofi - 1 december 2008 08:57

Jaha, då sitter man här i skolan igen efter en trevlig helg. Väntar just nu på att mina kamrater i studiegruppen ska dyka upp, jag är ju som vanligt tidig eftersom jag åker bil och vill ha billig parkering på högskolans parkeringsplats, då gäller det att komma i tid annars blir det dyrt att parkera.


Ja, vad har då dagen att erbjuda idag då? Tema arbete, kanske lite träning om det hinns med, åka hem och vara social med familjen och sedan krypa ner i sängen när det blir kväll.


Spännande liv eller????

Ovido - Quiz & Flashcards