Alla inlägg under juni 2007

Av Sofi - 15 juni 2007 19:46

har idag lämmnats in, hela 2 stycket. Nu håller jag som bäst på med första uppgifterna i Svenska C som ska in, helst innan helgen är slut, hur nu det ska gå till, men jag är halvvägs igenom dom så det ska nog gå.


Är nu mest fundersam över hur det ska gå med hundutställningen på söndag, jag har gjort något så jag har alldeles jätte ont i min vänsta höft, det gör till och med ont att sitta. Nåväl det löser sig, Johan hoppar in och visar Himmla om det kniper, fast jag vill ju gärna göra det själv, det är ju kul att visa hund.


Vid nattning av marsvinen så hittade jag högdräktiga Mumindalens Shakira död, helt oväntat, hon var pigg på morgonen. Alla andra mår jätte bra trots värmen.


Nu sitter hela familjen och är aningen mätta, vi har varit ner till pizzerian och käkat, gotti gotti säger jag bara, och mycket trevligt.


När alla barnen kommit i säng här snart så ska det slås in paket, Max fyller år på söndag men ska firas imorgon, och paketen måste ju vara inslagna. 


/Sofi

SM

Av Sofi - 14 juni 2007 18:47

Sådär ja, nu var det fixat, anmälan till SM är mailad, jag kom även ihåg att boka sovplats och frukost, det ni....inte illa av mej. Så nu är det bara att se till att djuren blir ordentligt förberedda och snygga till dess.


Idag var det även min tur att köra till simskolan, lika varmt och trevligt idag som i måndags därinne. Men både igår och idag var Patric i bassängen hela tiden, så det känns som om vi kommer att få valuta för pengarna iallafall.


När jag kom hem så fick jag en bukett blommor av maken, han har koll på att det är våran bröllopsdag idag. Av någon anledning så glömmer jag bort just det datumet jämt, fattar inte varför, det brukar ju annars vara tvärom, att den är mannen som glömmer sånt.


Eftersom det är sommarlov så ska jag ta och umgås med barnen ikväll, kanske titta på någon film. Skönt är det att slippa tänka på sovtider iallafall.


/Sofi

Av Sofi - 13 juni 2007 19:52

Idag så har vi varit i kyrkan hela familjen, och det var lika trevligt som alltid. Kyrkan är fullsatt och barnen sjunger, spelar, prästen pratar och rektorn pratar. Som avslutning på det hela så tackar rektorn alla 6:or för en trevlig skoltid och önskar dom en trevlig och god studietid i fortsättningen i sina nya skolor inne i stan (Katrineholm). Sedan marcherar dom ut och samlas klassvis för fotografering av nära och kära.


Efter kyrkobesöker samlades vi hos svärmor & svärfar för avslutningsfika med jordgubbstårta, mums.


Jag har sedan på eftermiddagen ägnat mig åt lite skolarbete, solning och kaffadrickande, lite mycke kaffe blir det ibland, det måste erkännas.


Vid nattningen av marsvinen så upptäckte jag att en av bäbisarna i senaste kullen var död, givetvis den söta crestade lemon honan som jag tänkt spara, nu blir det en cream hona kvar istället, typiskt.


Måste nu komma ihåg att skicka in anmälan till SM imorgon, ute i sista minuten, IGEN, jag blir så trött på mig själv.


/Sofi

Av Sofi - 12 juni 2007 18:38

Efter en milt sagt kaotisk morgon så kom jag iväg till tandläkaren, i tid oxå. 9.30 satt jag fint i tandläkarstolen, 9.45 gick jag ut, 690:- fattigare, men med kommentaren: mycket fina tänder du har, välkommen åter om ett halvår, passar det i januari 2009.

Så 2009 blir det nytt tandläkar besök, inte ofta jag behöver springa där inte.


När jag kom hem ifrån stan stannade jag till hos svärfar & svärmor för att ta emot reparatörerna från telia. Nu visade det sig att det inte var något fel utan bara ADSL inkopplingen som satt fel, säger bara det, sätt ADSL:et i första telefonjacket så fungerar allt som det ska.


När jag gick hem fick lilla monster puppisen Vappis följa med hem till oss för att leka lite med Himmla & Anouk, uppskattat av alla hundarna.


Idag behövde jag inte åka in till simskolan med pojkarna utan det gjorde deras faster, skönt att slippa värmen därinne idag. Fick ändå fara iväg med bilen för att hämta Lovisa hos hennes kompis.


Johan jobbar natt så nu ska jag se till att alla "glada" barn kommer i säng, spännande må jag säga.


/Sofi

Av Sofi - 11 juni 2007 19:57

har det spelats ikväll, Lovisa slutar 6:an och ska börja inne i stan i höst så elever och föräldrar har tackat av lärarna ikväll med brännboll, fika och presenter. Riktigt trevligt och framförallt kul.


Tidigare idag så var det simskole start för Patric och Max, inne i badhuset, jag kan tala om att det var otroligt varmt därinne. Patric tillbringade 20 min av 30 på bänken......väl använda minuter tyckte han.


På vägen hem så inhandlades en pool, alla i familjen  vill kunna ta ett kvällsdopp och svalka av oss utan att åka till sjön.


Imorgon ska jag åka till tandläkaren, mindre kul då det alltid kostar flera hundra även om det bara är en rutin undersökning.


/Sofi

Av Sofi - 10 juni 2007 20:03

träning var vi och tittade på idag, och ja, det blev ju även en provrunda för Anouk. Provrundan gick alldeles utmärkt och hon tyckte det var jätte kul, Anouk fattade direkt vad som förväntades av henne och jagade iväg efter trasan utan problem.


Detta gav mersmak och vi kommer helt klart besöka flera LC träningar framöver.


Himmla var hemma med husse och fick gå till sjön och bada, vilket passar utmärkt då hon har slutat löpa nu. Himmla älskar att bada i sjön och det är jätte kul att åka dit med henne.


Även två marsvinskullar har sett dagens ljus idag. I den första kullen var det bara en unge, men stor, men i den andra var dom 5, varav 3 av dessa var lemon, kul.


/Sofi

Ovido - Quiz & Flashcards